flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги кредитора ТОВ «Керамвтормет», м.Донецьк по справі № 908/5411/15

10 березня 2016, 17:41

  ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

09.03.2016

                                    Справа № 908/5411/15

 

 

Боржник – товариство з обмеженою відповідальністю “Мега Холдінг” (код ЄДРПОУ 39429679; 69005, м.Запоріжжя, вул.Патріотична, 50)

Банк, здійснюючий  розрахунково-касове обслуговування боржника: ПАТ “ПУМБ”, ПАТ “Діамантбанк”

про банкрутство

 

Ліквідатор голова ліквідаційної комісії Прима С.С.

      Суддя Ніколаєнко Р.А.

 

Представники:

від боржника – Волкова Т.О.(дов.б/н від 01.10.2015)   

 

ВСТАНОВЛЕНО:

 

             Постановою господарського суду Запорізької області від 16.11.2015 ТОВ “Мега Холдінг”  визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено голову ліквідаційної комісії Приму Сергія Сергійовича (ідент.№ 3176410795; 69063, м.Запоріжжя, вул.Свердлова, 9).

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 16.11.2015 за №25034 оприлюднено повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

            Ліквідатором 23.02.2016 на розгляд суду надано звіт, ліквідаційний баланс, документи щодо здійснення ліквідаційної процедури.

 Для розгляду звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу, реєстру вимог кредиторів, документів, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури ухвалою від 23.02.2016 призначено судове засідання на 09.03.2016.  

В засіданні представник боржника звіт підтримала, підтвердивши, що ліквідаційна процедура завершена, просить звіт та ліквідаційний баланс банкрута затвердити, банкрута ліквідувати, а провадження у справі припинити. .

             У відповідності до ч.3 ст.95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”   в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

           До реєстру вимог кредиторів банкрута ліквідатором включено ТОВ “Керамвтормет”, м.Донецьк в вимогами в розмірі 20160,00 грн. шостої черги задоволення - кредитора, який не заявив свої вимоги, але включений до реєстру на підставі приведеної вище норми, оскільки заборгованість рахується за обліком боржника, її наявність підтверджується і первинними документами, які наявні у справі.

              У відповідності до ст.23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ особи, вимоги яких заявлені після строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

            Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди,  аліментів, а також на вимоги щодо  відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров’ю  громадян, сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

             Тому, ліквідатором  до реєстру вимог кредиторів банкрута включено Запорізьку ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області (до 18.02.2016 - ДПІ в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя) з вимогами в розмірі 541,87 грн. боргу по єдиному соціальному внеску другої черги задоволення, який виник  по самостійно наданому звіту  про суми нарахованої заробітної плати №1511707076 від 09.04.2015 р.

           Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали справи, суд вважає, що підстави для відкладення розгляду справи відсутні, ліквідатором вжито всіх  встановлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.

Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, зокрема – інформаційними довідками реєстраційних органів, в тому числі довідками з Реєстру прав власності на нерухоме майно, з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, органів  Регіонального сервісного центру в Запорізькій області МВС України, Держгеокадастру, Держсільгоспінспекції    та інш. рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки за банкрутом не зареєстроване.

Довідкою Орджонікідзевського ВДВС Запорізького МУЮ підтверджується, що виконавчі документи за участю боржника на виконанні не перебувають.

До фондів соціального страхування заборгованості боржник не має, податкова заборгованість також відсутня, про що свідчать довідки фондів та податкових інспекцій (як за нинішнім, так і за колишнім  місцезнаходженням боржника). 

Виявлені ліквідатором під час позасудової процедури ліквідації грошові  кошти в сумі 600,00 грн., використані на здійснення необхідних заходів (отримання інформаційних довідок) у ліквідаційній процедурі.   

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

Виконана ліквідатором робота та заходи, що вживались для виявлення та розшуку майна боржника, дали можливість належним чином сформувати актив та пасив боржника, встановити відсутність ліквідаційної маси для погашення кредиторських вимог.

Оцінивши звіт, що відповідає вимогам ст. 46 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та ліквідаційний баланс, матеріали, що стосуються здійснення ліквідаційної процедури, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Враховуючи, що за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось майна для здійснення статутної діяльності, ТОВ “Мега Холдінг” слід ліквідувати, провадження у справі  припинити.

Відповідно до ч.5 ст.45 Закону України “Про відновлення  платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом” вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються  погашеними.  

Згідно з ч. 4 ст.83 Закону “Про відновлення  платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом” зазначається, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

В зв`язку з допущенням в  постанові та ухвалі господарського суду Запорізької області від 16.11.2015 та 23.02.2016 відповідно  у даній справі  описки при зазначенні  адреси ліквідатора банкрута голови ліквідаційної комісії Прими С.С.,  описку слід виправити у відповідності до ст.89 ГПК України, а саме: в абзаці 3 резолютивної частини постанови  від 16.11.2015 та в абзаці 1 мотивувальної частини ухвали від 23.02.2016  замість адреси “вул.Свердлова,9.” вказати “ вул.Патріотична, 50.

Керуючись ст.ст. 2, 9, 46, 48, п.6 ч.1, ч.4 ст.83 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.4-1, 4-5, 86, 89 Господарського процесуального кодексу  України, суд             

                                                            УХВАЛИВ:

 

Виправити описку в постанові та ухвалі господарського суду Запорізької області від 16.11.2015 та 23.02.2016 відповідно  у справі № 908/5411/16:  в абзаці 3 резолютивної частини постанови  від 16.11.2015 та в абзаці 1 мотивувальної частини ухвали від 23.02.2016  замість адреси “вул.Свердлова,9.” вказати “ вул.Патріотична, 50.

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю “Мега Холдінг” (код ЄДРПОУ 39429679; 69005, м.Запоріжжя, вул.Патріотична, 50) затвердити.

               Банкрута – товариство з обмеженою відповідальністю “Мега Холдінг” (код ЄДРПОУ 39429679; 69005, м.Запоріжжя, вул.Патріотична, 50)  ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, не  задоволені  за  недостатністю  майна,  вважати  погашеними.  

  Ліквідатору передати до архіву фінансово-господарські документи банкрута.

              Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

               

              Копії ухвали надіслати кредиторам, банкруту,  банкам, ліквідатору, відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, державному реєстратору реєстраційної служби Запорізького МУЮ (Орджонікідзевський  район), Орджонікідзевському ВДВС Запорізького МУЮ, ДПІ у Київському районі м.Одеса ГУ ДФС в Одеській області,  Головному управлінню статистики у Запорізькій  області.

 

              Суддя                                                                                             Р. А. Ніколаєнко