flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ІНФОРМАЦІЯ по справі про банкрутство Запорізької обласної кредитної спілки “Довіра”

25 квітня 2016, 16:29

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 14.03.2016 року по справі № 908/485/16 за заявою кредитора - Фізичної особи Шакуріної Людмили Леонідівни порушено провадження у справі про банкрутство Запорізької обласної кредитної спілки “Довіра” (69006, м. Запоріжжя, пр. Металургів, буд. 12, код ЄДРПОУ 25821181), визнано грошові вимоги Шакуріної Людмили Леонідівни до боржника у розмірі   1301346 грн. 31 коп., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Вершиніна Андрія Олександровича (свідоцтво № 46 від 12.02.2013 року, вул. Курсова, буд. 20, кв. 30, м. Біла Церква, Київська обл., 09100, поштова адреса: 03048, м. Київ-48,  а/с 18, e-mail - 2431106452@mail.gov.ua, тел. 0953386058).

Ухвалою від 14.03.2016 року виконання обов'язків керівника боржника - Запорізької обласної кредитної спілки “Довіра” покладено на розпорядника майна - арбітражного керуючого Вершиніна Андрія Олександровича.

Оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України  оголошення про порушення справи про банкрутство Запорізької обласної кредитної спілки “Довіра”. Граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника - тридцять днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Дата офіційного оприлюднення – 15.03.2016 року.

Попереднє засідання суду призначено на 26.04.2016 року о 11:00.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4, корпус № 2, к. 120.

 

Суд звертає увагу, що відповідно до п. 10 ч. 2 ст. 4 Закону України “Про судовий збір” (в редакції, яка набрала чинності з 01.09.2015) ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: за подання до господарського суду заяви кредиторів, які звертаються з грошовими вимогами до боржника після оголошення про порушення справи про банкрутство - у розмірі двох розмірів мінімальної заробітної плати, тобто – 2 756, 00 грн.

Згідно із ст. 8 Закону України “Про судовий збір”, враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

У разі подання заявниками заяв про відстрочку, розстрочку або звільнення від сплати судового збору, суд може відстрочити, розстрочити або звільнити від сплати судового збору, враховуючи майновий стан заявника, який останній повинен довести суду, надавши відповідні докази, згідно з приписами ст. 36 ГПК України (довідка податкового органу, районного центру зайнятості, тощо).

Згідно ст. 5 Закону України “Про судовий збір” пільги щодо сплати судового збору мають інваліди Великої Вітчизняної війни та сім’ї воїнів (партизанів), які загинули чи пропали безвісти, і прирівняні до них у встановленому порядку особи; інваліди I та II груп, законні представники дітей-інвалідів і недієздатних інвалідів; позивачі - громадяни, віднесені до 1 та 2 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; військовослужбовці; учасники бойових дій, Герої України - у справах, пов’язаних з порушенням їхніх прав.

Згідно ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов’язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Заява кредитора має містити:

- найменування господарського суду, до якого подається заява;

- ім’я або найменування боржника, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

- ім’я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

- розмір вимог кредитора до боржника з окремим зазначенням суми неустойки (штрафу, пені);

- виклад обставин, які підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування;

- відомості про наявність заставного майна боржника, яке є забезпеченням вимог;

- перелік документів, які додаються до заяви.

До заяви в обов’язковому порядку додаються докази сплати судового збору, докази надсилання копії заяви боржнику і розпоряднику майна, а також документи, які підтверджують грошові вимоги до боржника.

Заява підписується кредитором або його уповноваженим представником.

 

 

Суддя                                                                                                   Черкаський В.І.