flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу по справі № 908/5347/14

23 травня 2016, 16:56

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

23.05.2016р.                                                                                                 Справа № 908/5347/14

 

Розглядається заява Товариства з обмеженою відповідальністю “СЄВ-ЄВРОДРАЙВ” про поновлення строку для пред’явлення виконавчого документа до виконання у справі №908/5347/14

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Сєв-Євродрайв”, м Дніпропетровськ.

до відповідача: Командитного товариства “ТОВ “Експодонбас”, м. Донецьк.

 

Суддя Кутіщева-Арнет Н.С.

 

Представники сторін:

позивача: Романенко П.В., дов. б/н від 04.01.2016р.

відповідача: не з’явився.

 

Ухвалою господарського суду від 27.04.2016р. заява про поновлення строку для пред’явлення виконавчого документа до виконання у справі №908/5347/14 судом прийнята до розгляду, судове засідання призначено на 23.05.2016р.

Ухвала суду була розміщена на офіційному веб-порталі “Судова влада України” та направлена на адресу позивача, в установленому законом порядку та в строк.

Представник відповідача по справі в судове засідання не з’явився, про причини неявки суд не повідомив.

Відповідно до п. 3.9.1 Постанови Пленуму ВГС від 26.12.2011р. № 18 "Про деякі питання практики застосування ГПК України", особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог частини першої статті 64 та статті 87 ГПК (1798-12 ).

У разі присутності сторони або іншого учасника судового процесу в судовому засіданні, протокол судового засідання, в якому відображені відомості про явку сторін (пункт 4 частини другої статті 81-1 ГПК) (1798-12), є належним підтвердженням повідомлення такої сторони (іншого учасника судового процесу) про час і місце наступного судового засідання.

За змістом цієї норми, зокрема, в разі, якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців) і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.

Згідно ст. 22 ГПК України, сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їх процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи.

Згідно ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Докази додаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Згідно зі ст. 34 ГПК України, господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи.

Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Згідно ст. 4-5 ГПК України, невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим кодексом та іншими законами України.

Судове засідання проводилось без застосування засобів технічної фіксації судового процесу за клопотанням представника заявника (позивач).

З метою надання сторонам часу для представлення суду додаткових документальних доказів, суд вважає за необхідне відкласти судове засідання.

Керуючись ст. 22, 28, 33, 34, 77, 86 ГПК України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

Судове засідання відкласти на 21.06.2016р. о 11 год. 30 хв.

Заявнику: надати документальні докази пред’явлення наказу до виконання з 19.01.2015р. по 02.12.2015р. чи належні документальні докази неможливості пред’явлення наказу до виконання.

 

Суд попереджає сторони, що в разі неявки представників сторін, справу буде розглянуто згідно зі ст. 75 ГПК України, по наявних у справі матеріалах.

Попередити сторони, що у разі повторного невиконання вимог суду, викладених в ухвалі, суд має право згідно з п. 5 ст. 83 ГПК України, стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф до 1700 грн. 00 коп. за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

 

 

 

 

Суддя                                                                                               Н.С. Кутіщева-Арнет