flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги по справі № 908/392/16 • кредитора ТОВ «Мактрейдер» м.Донецьк • кредитора ТОВ «Метінвест-Ресурс», м.Донецьк

30 травня 2016, 17:42

                                                                              Номер провадження справи 16/392/16

 

     

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

25.05.2016

                                    Справа № 908/392/16

 

 

Боржник – товариство з обмеженою відповідальністю “Укрвторлом” (код ЄДРПОУ 37296603; 69005, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, буд.2)

про банкрутство

Ліквідатор голова ліквідаційної комісії Суптеля С.Л.

 

      Суддя Ніколаєнко Р.А.

 

Представники:

від боржника – Волкова Т.О.(дов.б/н від 25.12.2015) 

 

ВСТАНОВЛЕНО:

 

            Постановою господарського суду Запорізької області від 09.03.2016  у справі № 908/392/16  згідно зі ст.95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”   в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ (далі – Закон “Про відновлення платоспроможності...”) боржника – ТОВ “Укрвторлом” визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено голову ліквідаційної комісії Суптеля Сергія Леонідовича  (ідент.№ 3123301590, 69005, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, буд.2).  

             Ліквідатором 17.05.2016 на розгляд суду надано звіт, ліквідаційний баланс, документи щодо здійснення ліквідаційної процедури.

            Для розгляду звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу, реєстру вимог кредиторів, документів, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури ухвалою від 17.05.2016 призначено судове засідання на 25.05.2016.   

             У відповідності до звіту ліквідаційна процедура є завершеною, у зв’язку з чим    ліквідатор просить звіт затвердити, банкрута ліквідувати.

            Представник боржника в судовому засіданні звіт підтримала, також підтвердила, що  ліквідаційна процедура є завершеною і вжиті у ній заходи є вичерпаними.

 У відповідності до ч.3 ст.95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”   в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури оприлюднене на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 09.03.2016 за №29037.

До реєстру вимог кредиторів банкрута ліквідатором включено ТОВ “Мактрейдер”, м.Донецьк з вимогами в розмірі 55000,00 грн. шостої черги задоволення, ТОВ “Метінвест-ресурс”, м.Донецьк  з вимогами в розмірі 79592346,00 грн. шостої черги задоволення - кредиторів, які не заявили свої вимоги, але обґрунтовано та правомірно включені до реєстру на підставі приведеної вище норми, оскільки заборгованість рахується за обліком боржника, її наявність підтверджується і первинними документами, які наявні у справі.

Також до реєстру включено вимоги Запорізької ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області в розмірі 9127,51 грн. , з яких 6089,40 грн. (єдиний соціальний внесок)   віднесені до другої черги задоволення вимог кредиторів та 3038,11 грн. (податок на прибуток) – до шостої черги, що також є правомірним та обґрунтованим.  

Так, кредиторські  вимоги в розмірі 6089,40 грн. (єдиний соціальний внесок)   Запорізькою ОДПІ були заявлені суду, однак судом вимоги не розглядалися, оскільки заяву Запорізької ОДПІ було повернуто без розгляду згідно зі ст.24 Закону “Про відновлення платоспроможності...”.

Водночас,   згідно із загальними приписами ч.4 ст.ст.23 Закону “Про відновлення платоспроможності...” правило щодо погашення у шосту чергу у ліквідаційній процедурі вимог кредиторів, які заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не поширюється на вимоги щодо сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, тому вимоги в розмірі 6089,40 грн. є вимогами другої черги задоволення.

Вимоги  3038,11 грн. (податок на прибуток) до суду не заявлялися, по вимогах такого роду виключень немає, тому ці вимоги є вимогами шостої черги.

Вимоги другої та шостої черги залишилися непогашеними в зв’язку з відсутністю майна боржника, за рахунок якого було б можливе задоволення вимог.

 Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали справи, суд вважає, що підстави для відкладення розгляду справи відсутні, ліквідатором вжито всіх  встановлених Законом   “Про відновлення платоспроможності...” заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.

Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, зокрема – інформаційними довідками реєстраційних органів, в тому числі довідками з Реєстру прав власності на нерухоме майно, з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, органів  МВС, Держгеокадастру, Держпраці, Державіаслужби, Укртрансбезпеки, Держсільгоспінспекції, НКЦПФР та інш. рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки  за банкрутом не зареєстровані, цінних паперів, корпоративних прав банкрут не має.

Довідкою Запорізької ОДПІ підтверджується, що рахунки боржника в установах банків закрито.

Довідкою Орджонікідзевського ВДВС Запорізького МУЮ підтверджується, що виконавчі документи за участю боржника на виконанні не перебувають.

Виявлені ліквідатором під час позасудової процедури ліквідації грошові  кошти в сумі 600,00 грн.  використані на здійснення необхідних заходів (отримання інформаційних довідок) у ліквідаційній процедурі.   

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

Виконана ліквідатором робота та заходи, що вживались для виявлення та розшуку майна боржника, дали можливість належним чином сформувати актив та пасив боржника, встановити недостатність ліквідаційної маси для погашення кредиторських вимог.

Оцінивши звіт, що відповідає вимогам ст. 46 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та ліквідаційний баланс, матеріали, що стосуються здійснення ліквідаційної процедури, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Враховуючи, що за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось майна для здійснення статутної діяльності, ТОВ Укрвторломслід ліквідувати, провадження у справі  припинити.

Відповідно до ч.5 ст.45 Закону України “Про відновлення  платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом” вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються  погашеними.  

Згідно з ч. 4 ст.83 Закону “Про відновлення  платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом” зазначається, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст.ст. 2, 9, 46, 48, п.6 ч.1, ч.4 ст.83 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.4-1, 4-5, 86 Господарського процесуального кодексу  України, суд             

 

                                                            УХВАЛИВ:

 

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю “Укрвторлом” (код ЄДРПОУ 37296603; 69005, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, буд.2)   затвердити.

Банкрута – товариство з обмеженою відповідальністю “Укрвторлом” (код ЄДРПОУ 37296603; 69005, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, буд.2)     ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, не  задоволені  за  недостатністю  майна,  вважати  погашеними.  

  Ліквідатору передати до архіву фінансово-господарські документи банкрута.

              Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

               

Копії ухвали надіслати кредиторам (за реєстром), банкруту, ліквідатору, відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Головному управлінню статистики у Запорізькій  області.

 

              Суддя                                                                                             Р. А. Ніколаєнко