flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітання Голови господарського суду Запорізької області О.І. Немченко з нагоди професійного свята - 25-ї річниці утворення господарських судів України

03 червня 2016, 10:18

                            Шановні колеги!

 

           Кожен ювілей – це дата, коли ми підводимо підсумки зробленого за певний період.

          Системі господарських судів України 25 років. Це, безумовно, знаменна для всіх нас подія, особлива нагода звернути погляд у минуле, проаналізувати пройдений шлях, усвідомити сучасне, оцінити надбання сьогодення, з урахуванням якого в подальшому розвиватиметься судова система України.

         Завданням правосуддя є відродження справедливості саме там, де вона порушена. А це можливо лише тоді, коли суд відбувається незалежний, наділений усіма повноваженнями влади, гуманної, із застосуванням права як втілення справедливості при вирішенні спорів.

        Особливість господарського судочинства в тому, що від рішення суду залежить доля підприємства, доля економіки держави, за якою стоїть доля народу.

        Судова система господарських (арбітражних) судів України пройшла складний шлях становлення та утвердження.

       Історія господарських судів свідчить про особливе місце, яке вони завжди займали, та вказує на ту важливу роль, яку вони відіграють у державі нині. Ось чому прагнення захищати інтереси держави, права і свободи  людини й громадянина є почесним конституційним обов’язком, який кожен з нас виконує в ім’я утвердження суспільної злагоди та верховенства права в нашій державі.

        Двадцять п’ять років функціонування системи господарських судів України засвідчили невичерпний професійний потенціал працівників, більшість яких віддали багато років чесному служінню обраній справі. Авторитет суду роками складався з репутації кожного судді. Мудрість і неординарність, виваженість і глибоке усвідомлення обов’язку притаманні великій когорті ветеранів, чий внесок у розвиток вітчизняного правосуддя став міцною основою сьогодення системи господарських судів України.

       Аналізуючи пройдений шлях, усвідомлюємо, що сучасне життя ставить нові жорсткі вимоги, і від того чи готові ми їх прийняти, залежатиме доля вітчизняного правосуддя. Знаючи, що сьогодні система господарських судів має значний потенціал високопрофесійних спеціалістів, здатних забезпечити одну з основних норм Конституції вимог щодо рівності всіх об’єктів господарювання перед законом, впевнений, що здійснення правосуддя буде сприяти позитивним економічним перетворенням у державі.

       З нагоди цієї визначної події бажаю Вам здоровя, успіхів у подоланні труднощів сьогодення, нових звершень та вагомих досягнень у справі подальшого становлення і розвитку господарських судів України!

      

 

З повагою,

Голова господарського суду

Запорізької області                                                                                                                      О.І.Немченко