flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Державного підприємства “Дирекція з реструктуризації шахтного фонду”, м. Шахтарськ

10 червня 2016, 10:21

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 

 07.06.2016                                                                                                    Справа № 905/3680/14

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Смірнова О.Г.,

розглянувши заяву Державного підприємства “Регіональні електричні мережі”, в особі Донецької філії Державного підприємства “Регіональні електричні мережі” про поновлення пропущеного строку для пред’явлення наказу від 14.04.2015 року у справі № 905/3680/14 до виконання

за позовом Державного підприємства “Регіональні електричні мережі” в особі Донецької філії Державного підприємства “Регіональні електричні мережі”, м. Димитров

до відповідача: Державного підприємства “Дирекція з реструктуризації шахтного фонду”,    м. Шахтарськ

про  стягнення 4952412,79 грн.

ВСТАНОВИВ:

 

СУТЬ ПИТАННЯ: Стягувач у справіДержавне підприємство “Регіональні електричні мережі” в особі Донецької філії Державного підприємства “Регіональні електричні мережі” звернулося до Господарського суду із заявою в порядку ст. 119 ГПК України про поновлення пропущеного строку для пред’явлення наказу від 14.04.2015 року у справі № 905/3680/14 до виконання.

Згідно з розпорядженням керівника апарату господарського суду Запорізької області             № П-267/16 від 07.06.2016 року, у зв’язку з перебуванням судді Мойсеєнко Т.В. у відпустці, вказану заяву було подано до повторного автоматизованого розподілу справ між суддями.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу справ між суддями, для розгляду вказаної заяви було призначено суддю Смірнова О.Г.

Частиною 1 ст. 119 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що у разі пропуску строку для пред'явлення наказу до виконання з причин, визнаних господарським судом поважними, пропущений строк може бути відновлено.

Згідно із ч. 2 ст. 119 Господарського процесуального кодексу України заява про відновлення пропущеного строку подається до господарського суду, який прийняв судове рішення. Заява розглядається у засіданні господарського суду, про час і місце якого повідомляються ухвалою стягувач і боржник. Неявка боржника і стягувача у судове засідання не є перешкодою для розгляду заяви.

Враховуючи викладені обставини, суд вважає за необхідне прийняти заяву Державного підприємства “Регіональні електричні мережі” в особі Донецької філії Державного підприємства “Регіональні електричні мережі” до розгляду. 

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 86, 119 ГПК України, суд -

 

У Х В А Л И В:

1. Прийняти заяву до розгляду.

2. Призначити судове засідання на 05.07.2016 року о 10 год. 45 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/                            вул. Шаумяна, 4, корпус 1, каб.217.

3. Зобов’язати стягувача надати письмові пояснення щодо наявності підстав для поновлення пропущеного строку для пред’явлення наказу до виконання, в т.ч. поважність причин пропуску строку пред’явлення наказу до виконання, оригінали усіх документів, доданих до заяви – суду для огляду в судовому засіданні.

4. Зобов’язати боржника надати пояснення щодо поданої заяви, в т. ч. докази повного або часткового виконання зазначеного наказу суду.

Явка стягувача та боржника у судове засідання обов’язкова.

 

         Суддя                                                                                          О.Г. Смірнов