flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома, Публічного акціонерного товариства “Універсал банк”, Київська область, м. Київ, Фізичної особи – підприємця Гостіщева Віталія Юрійовича, Запорізька область, м.Мелітополь, Приватного підприємства “ФЕНИКС – ПЛЮС”, Запорізька область, м. Мелітопол

19 жовтня 2016, 17:16

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

  

17.10.2016                                                                                Справа № 908/2250/16

 

За позовом: Публічного акціонерного товариства “Універсал банк” (04114, Київська область, м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19; 02660, Київська область, м. Київ, вул.Магнітогорська, 1 “ФІМ Центр”)

До відповідачів:

1. Фізичної особи – підприємця Гостіщева Віталія Юрійовича (72319, Запорізька область, м.Мелітополь, вул. Кірова, 47, кв. 46)

2. Приватного підприємства “ФЕНИКС – ПЛЮС” (72319, Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Кірова, 47, кв. 46)

про стягнення солідарно 2  077 200,00 грн.

Суддя Проскуряков К.В.

Представники сторін:

Від позивача: не з’явився

Від відповідача-1: не з’явився

Від відповідача-2: не з’явився

СУТНІСТЬ СПОРУ:

 

25.08.2016 р. до господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява Публічного акціонерного товариства “Універсал банк” до Фізичної особи – підприємця Гостіщева Віталія Юрійовича, Приватного підприємства “ФЕНИКС – ПЛЮС” про стягнення солідарно 2   077 200,00 грн.

Ухвалою суду від 25.08.2016 р. позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі №908/2250/16, справі присвоєно номер провадження – 5/53/16, розгляд якої призначено на 26.09.2016 р.

На підставі ст. 77 ГПК України, у зв’язку з неявкою сторін, ухвалою суду від 26.09.2016 р., розгляд справи відкладено на 17.10.2016 р.

Представник позивача вдруге до судового засідання не з’явився, надав клопотання про відкладення розгляду справи, у зв’язку з великою завантаженістю юридичного департаменту та неможливістю явки представника позивача до судового засідання. Вимоги ухвал суду від 25.08.2016 р., 26.09.2016р. не виконав, витребувані документи не надав.

Представники відповідача-1, 2 до судового засідання не з’явилися, про причини неявки суд не повідомили. Про дату, час та місце призначеного судового засідання були повідомлені належним чином шляхом направлення на їх адреси відповідної ухвали. Клопотань про розгляд справи без уповноважених представників відповідачів 1, 2 або про відкладення розгляду справи на адресу суду не надходило. Документи витребувані ухвалами суду від 25.08.2016 р., 26.09.2016р. не надіслали.

Частина 3 ст. 22 ГПК України передбачає, що сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи.

Згідно з ч. 2 ст. 4-5 ГПК України, невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

Відповідно до п. 3.9.3. постанови пленуму Вищого господарського суду України “Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції” від 26.12.2011 р. №18, у разі нез'явлення без поважних причин або без повідомлення причин в засідання господарського суду представника позивача, якщо його присутність було визнано обов'язковою, суддя вправі притягти позивача до відповідальності, встановленої пунктом 5 статті 83 ГПК, або залишити позов без розгляду (п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК), або вжити обох цих заходів одночасно, а також винести окрему ухвалу, як  це передбачено частиною першою статті 90 ГПК.

Згідно з п. 3.9.3. постанови пленуму Вищого господарського суду України “Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції” від 26.12.2011 р. №18, у разі нез'явлення представника відповідача за викликом господарського суду останній має право відкласти розгляд справи (стаття 77 ГПК), вжити заходів, передбачених пунктом 5 статті 83 ГПК або статтею 90 ГПК.

Суд звертає увагу сторін, що відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 83 ГПК України господарський суд, приймаючи рішення, має право: стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

У зв’язку із неявкою у судове засідання представників сторін, не надання ними витребуваних судом документів, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти.

Керуючись ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

 

УХВАЛИВ:

 

1. Розгляд справи відкласти на 25.10.2016 р. о/об 11 год. 00 хв.

2. Зобов’язати сторони виконати у повному обсязі вимоги ухвал суду від 25.08.2016 р. та 26.09.2016 р., а саме:

У порядку попередньої підготовки справи до розгляду зобов’язати:

Сторонам (з ініціативи позивача) - провести звірку розрахунків на предмет з’ясування суми заборгованості, з урахуванням можливого, на день розгляду справи, погашення боргу відповідачем. Детальний акт звірки надати в засідання суду.

 

Позивачу надати: доручення на представника (наказ, посвідчення та ін.); документи, які засвідчують правовий статус підприємства (статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію, копію довідки про включення до Єдиного державного реєстру та ін.); письмове нормативне та документальне обґрунтування позовних вимог; оригінал договору про надання кредитних послуг №BL 13756 від 28.05.2012 р. з усіма додатками, змінами та доповненнями – для огляду; оригінал договору поруки №BL 13756-ПЗ від 28.05.2012 р. з усіма додатками, змінами та доповненнями – для огляду; достовірні відомості про фактичні адреси відповідачів 1, 2, у т. ч. на день розгляду справи (довідку з виконавчого комітету, єдиного державного реєстру підприємств і організацій, інші документи); належним чином завірений детальний та обґрунтований розрахунок з визначенням періоду заявленої до стягнення суми; докази зарахування судового збору до Державного бюджету України (довідка ДКС України); листування з відповідачами 1, 2; докази повної або часткової сплати суми боргу відповідачами 1,2 на день судового засідання (платіжні доручення, виписки банку по рахунку); довідку про повні банківські реквізити; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів у справу, оригінали документів, доданих до позову – суду для огляду.

 

Відповідачу - 1 надати: доручення на представника (наказ, посвідчення та ін.); документи, які засвідчують правовий статус (свідоцтво про державну реєстрацію, копію довідки про включення до Єдиного державного реєстру та ін.); письмовий відзив на позовну заяву із посиланням на конкретні норми чинного законодавства, надати суду всі документи на підтвердження ваших доводів; письмове нормативне та документальне обґрунтування заперечень на позовну заяву; детальний та обґрунтований контррозрахунок спірної суми із зазначенням у ньому всіх документів, що його підтверджують; листування з позивачем; оригінал договору про надання кредитних послуг №BL 13756 від 28.05.2012 р. з усіма додатками, змінами та доповненнями – для огляду; докази повної або часткової сплати суми боргу відповідачем на день судового засідання (платіжні доручення, виписки банку по рахунку); довідку про повні банківські реквізити; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів у справу, оригінали документів – суду для огляду.

 

Відповідачу - 2 надати: доручення на представника (наказ, посвідчення та ін.); документи, які засвідчують правовий статус (статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію, копію довідки про включення до Єдиного державного реєстру та ін.); письмовий відзив на позовну заяву із посиланням на конкретні норми чинного законодавства, надати суду всі документи на підтвердження ваших доводів; письмове нормативне та документальне обґрунтування заперечень на позовну заяву; детальний та обґрунтований контррозрахунок спірної суми із зазначенням у ньому всіх документів, що його підтверджують; листування з позивачем; оригінал договору поруки №BL 13756-ПЗ від 28.05.2012 р. з усіма додатками, змінами та доповненнями – для огляду; докази повної або часткової сплати суми боргу відповідачем на день судового засідання (платіжні доручення, виписки банку по рахунку); довідку про повні банківські реквізити; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів у справу, оригінали документів – суду для огляду.

 

3. Явку представників сторін у судове засідання визнати обов’язковою.

4. Копію ухвали направити сторонам у справі.

 

 

Суддя                                                                                               К.В.Проскуряков

 

 

                Згідно із ст. 83 ГПК України суд має право стягувати в доход державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.