flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги, ТОВ «Родего», м. Донецьк, СПРАВА № 37/144

22 листопада 2016, 16:44

 номер провадження справи 9/24/15-5/112/16 

  ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про порушення провадження

 

21.11.2016                                                                                                         Справа № 37/144

 

За позовом Публічного акціонерного товариства “Комерційний банк “Володимирський” (40030, м. Суми, пл. Незалежності, 10)

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю “Родего” (83001, м. Донецьк,              вул. Постишева, буд. 99)

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю “Агробудпереробка ЛТД” (61045, м.Харків, вул.Тобольська,42; фактична адреса: 40000, м. Суми, вул. Куприна, 3-б)

про стягнення вартості майна в розмірі 114754,80грн.

 

 

Відповідно до Протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 21.11.2016 у зв’язку із закінченням терміну повноважень судді Боєвої О.С. справу № 37/144 передано на розгляд судді Проскурякова К.В.

Відповідно до абз. 4 п. 3.8 постанови пленуму Вищого господарського суду України “Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції” від 26.12.2011 №18, у разі залучення до участі у справі іншого відповідача або заміни неналежного відповідача розгляд справи починається заново (стаття 24 ГПК), заново розгляд справи починається і в разі прийняття позовної заяви третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, та зміни складу суду (в тому числі з одноосібного на колегіальний, навіть якщо до складу колегії суддів входить суддя, який раніше одноособово розглядав дану справу), а отже, спочатку починається й перебіг строку вирішення спору. Продовження цього строку можливе у порядку і з підстав, зазначених у частині третій статті 69 ГПК.

Згідно з п. 3 постанови пленуму Вищого господарського суду України “Про судове рішення” від 23.03.2012 №6, рішення може прийматися тільки тим суддею (суддями), який брав участь у розгляді справи з його початку. В разі необхідності заміни судді в процесі розгляду справи або додаткового введення судді (суддів) до складу суду розгляд справи з огляду на встановлений пунктом 3 частини четвертої статті 47 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" принцип незмінності судді слід починати спочатку. При цьому заново розпочинається й перебіг передбачених статтею 69 ГПК строків вирішення спору, а його подальше продовження новим (зміненим) складом суду здійснюється у випадках і в порядку, передбачених частиною третьою цієї статті.

Керуючись ст. ст. 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

УХВАЛИВ:

1. Прийняти справу № 37/144, номер провадження № 9/24/15 до розгляду.

2. Присвоїти справі номер провадження – 9/24/15-5/112/16.

3. Справу призначити до розгляду на 19.12.2016 року о/об 11 год. 00 хв. 

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя,        вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4, кабінет № 209 (корпус 2).

 

У порядку попередньої підготовки справи до розгляду зобов’язати:

Сторонам (з ініціативи позивача) - провести звірку розрахунків на предмет з’ясування суми заборгованості, з урахуванням можливого, на день розгляду справи, погашення боргу відповідачем. Детальний акт звірки надати в засідання суду.

 

Позивачу надати: доручення на представника (наказ, посвідчення та ін.); документи, які засвідчують правовий статус підприємства (статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію, копію довідки про включення до Єдиного державного реєстру та ін.); письмове нормативне та документальне обґрунтування позовних вимог; оригінал договору найму нежитлового приміщення № 02/11/2009 від 02.11.2009 з усіма додатками, змінами та доповненнями – для огляду; достовірні відомості про фактичні адреси відповідача у т. ч. на день розгляду справи (довідку з виконавчого комітету, єдиного державного реєстру підприємств і організацій, інші документи); детальний та обґрунтований розрахунок заборгованості; листування з відповідачем; докази повної або часткової сплати суми боргу відповідачем на день судового засідання (платіжні доручення, виписки банку по рахунку); довідку про повні банківські реквізити; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів у справу, оригінали документів, доданих до позову – суду для огляду.

 

Відповідачу надати: доручення на представника (наказ, посвідчення та ін.); документи, які засвідчують правовий статус (статут, свідоцтво про державну реєстрацію, копію довідки про включення до Єдиного державного реєстру та ін.); письмовий відзив на позовну заяву із посиланням на конкретні норми чинного законодавства, надати суду всі документи на підтвердження ваших доводів; письмове нормативне та документальне обґрунтування заперечень на позовну заяву; детальний та обґрунтований контррозрахунок спірної суми із зазначенням у ньому всіх документів, що його підтверджують; листування з позивачем; оригінал договору найму нежитлового приміщення № 02/11/2009 від 02.11.2009 з усіма додатками, змінами та доповненнями – для огляду; докази повної або часткової сплати суми боргу відповідачем на день судового засідання (платіжні доручення, виписки банку по рахунку); довідку про повні банківські реквізити; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів у справу, оригінали документів – суду для огляду.

 

Третій особі надати: доручення на представника (наказ, посвідчення та ін.); документи, які засвідчують правовий статус (статут, свідоцтво про державну реєстрацію, копію довідки про включення до Єдиного державного реєстру та ін.); письмові пояснення на позовну заяву із посиланням на конкретні норми чинного законодавства, надати суду всі документи на підтвердження ваших доводів; письмове нормативне та документальне обґрунтування пояснень на позовну заяву; листування зі сторонами; довідку про повні банківські реквізити; належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів у справу, оригінали документів – суду для огляду.

 

Явка у судове засідання представників сторін обов’язкова.

 

 

 

Суддя                                                                                  К.В. Проскуряков

 

 

 

Витяг зі ст. 83 ГПК України: Суд має право стягувати у доход Державного бюджету України із сторони, що ухиляється від вчинення дій, покладених судом на сторону штраф у розмірі до 1700грн.

Ухвала не підлягає оскарженню.