flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги сторін по справі №908/973/15-г

23 грудня 2016, 09:43

  номер провадження справи  33/30/15

    

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 

            21.12.2016                                                                                        Справа № 908/973/15-г

 

Суддя господарського суду Запорізької області Мірошниченко М.В.,

розглянувши подання Лиманського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, м. Лиман Донецької області про видачу дубліката наказу у справі № 908/973/15-г

За позовом Державного підприємства “Придніпровська залізниця” в особі відокремленого підрозділу “Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень”, м. Дніпропетровськ

До відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю  “Укрхімпромресурси”, Донецька область, м. Макіївка

про стягнення суми 16695,00 грн. штрафу,

 

ВСТАНОВИВ:

 

Рішенням господарського суду Запорізької області від 15.04.2015р. по справі №908/973/15-г позов задоволено. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю  “Укрхімпромресурси” на користь Державного підприємства “Придніпровська залізниця” в особі відокремленого підрозділу “Дніпропетровська дирекція залізничних перевезень” суму 16695 (шістнадцять тисяч шістсот дев’яносто п’ять) грн. 00 коп. штрафу,  суму 1827 (одна тисяча вісімсот двадцять сім) грн. 00 коп. витрат зі сплати судового збору та суму 106 (сто шість) грн. 90 коп. витрат на відрядження представника.

27.04.2015 р. на виконання судового рішення було видано відповідний наказ.

21.12.2016 р. в господарський суд Запорізької області від Лиманського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області надійшло подання (вих. № 4-35/3007 від 15.12.2016 р.) про видачу дубліката наказу господарського суду Запорізької області № 908/973/15-г від 27.04.2015 р.

За змістом статті 120 ГПК України у разі втрати наказу господарський суд може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення наказу до виконання. Про видачу дубліката наказу виноситься ухвала. До заяви про видачу дубліката наказу мають бути додані: довідка установи банку, державного виконавця чи органу зв'язку про втрату наказу; при втраті наказу стягувачем - довідка стягувача, підписана керівником чи заступником керівника та головним (старшим) бухгалтером підприємства, організації, що наказ втрачено і до виконання не пред'явлено. За видачу стягувачу дубліката судового наказу справляється судовий збір у розмірі, встановленому законом.

Керуючись ст.ст.  86, 120 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

                                                                                     УХВАЛИВ:

 

1. Прийняти подання Лиманського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області про видачу дубліката наказу по справі № 908/973/15-г до розгляду.

2. Призначити розгляд заяви на 31.01.2017 р. о 10-15 год. в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою м. Запоріжжя, вул. с. Тюленіна, 21 / Гетьманська, 4, корпус 1.

3. В порядку попередньої підготовки справи до розгляду зобов’язати:

Заявника (Лиманський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області) – надати документальні докази  в обґрунтування заяви згідно із вимогами ст.120 ГПК України щодо втрати оригіналу наказу під час поштового надіслання (довідку поштового відділення зв’язку); надати оригінали доказів направлення заяви іншій стороні у справі; забезпечити явку компетентного представника у судове засідання, довіреність на представника.

Позивача – надати письмові пояснення, щодо поданої заяви; довіреність на представника, забезпечити явку компетентного представника у судове засідання.

Відповідача – надати письмові пояснення, щодо поданої заяви; забезпечити явку компетентного представника у судове засідання, довіреність на представника.

Копії ухвали направити сторонам у справі та Лиманському міському відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області.

Попередити сторони, що за ухилення від вчинення вказаних господарським судом дій з винної сторони стягується штраф у порядку і розмірі, передбаченому  п. 5 ст. 83  Господарського процесуального кодексу України.

 

Суддя                                                                            М.В. Мірошниченко