flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу по справі № 908/5097/14!

20 січня 2017, 15:38

  номер провадження справи  12/133/14

    

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 

УХВАЛА

 

27.12.2016                                                                                                    Справа № 908/5097/14

 

Господарський суд Запорізької області у складі: головуючий суддя Смірнов О.Г., судді – Азізбекян Т.А., Носівець В.В., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» про заміну стягувача у виконавчому провадженні

у справі № 908/5097/14

за позовом: Публічного акціонерного товариства “Райфайзен Банк Аваль” в особі Запорізької  обласної дирекції  АТ “Райфайзен Банк аваль”

до першого відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “Донецький комбінат заморожених продуктів”

до другого відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “Виробничо-комерційна фірма “Цун-Дон”

до третього відповідача: Публічного акціонерного товариства “Торгівельно-виробнича фірма “Полюс”

до четвертого відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім “Цун-Дон”

про стягнення 12935694,26 грн.

 

ВСТАНОВИВ:

 

До господарського суду Запорізької області звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» із заявою, в якій просить суд замінити стягувача – Публічне акціонерне товариство “Райфайзен Банк Аваль” в особі Запорізької  обласної дирекції  АТ “Райфайзен Банк аваль”, його правонаступником Товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія».

Розпорядженням керівника апарату Господарського суду Запорізької області № П-1315/16 від 27.12.2016 року, у зв’язку з перебуванням судді-члена колегії по справі Давиденко І.В. у відпустці по догляду за дитиною, заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі № 908/5097/14 призначено до повторного автоматизованого розподілу.

Згідно з протоколом автоматичної зміни складу колегії суддів, заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі № 908/5097/14 призначено на розгляд колегії суддів у складі: головуючий суддя – Смірнов О.Г., судді – Азізбекян Т.А., Носівець В.В.

З матеріалів поданої Товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» вбачається, що між ПАТ “Райфайзен Банк Аваль” та ПАТ «ВЕКТОР БАНК» було укладено договір факторингу щодо переводу права вимоги заборгованості за рішенням суду 908/5097/14 від ПАТ “Райфайзен Банк Аваль” до ПАТ «ВЕКТОР БАНК». В подальшому, між ПАТ «ВЕКТОР БАНК» та ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» був укладений аналогічний договір щодо переводу права вимоги заборгованості за рішенням суду 908/5097/14 від ПАТ «ВЕКТОР БАНК» до ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія».

Відповідно до ст. 30 ГПК України в судовому процесі можуть брати участь посадові особи та інші працівники підприємств, установ, організацій, державних та інших органів, коли їх викликано для дачі пояснень з питань, що виникають під час розгляду справи. Ці особи мають право знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, брати участь в огляді та дослідженні доказів. Зазначені особи зобов'язані з'явитись до господарського суду на його виклик, сповістити про знані їм відомості та обставини у справі, подати на вимогу господарського суду пояснення в письмовій формі.

Оскільки існують обставини, наявність яких необхідно встановити для повного та всебічного вирішення заяви ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія», в суду виникла необхідність виклику уповноважених представників ПАТ «ВЕКТОР БАНК» для надання пояснень.

У зв’язку із зазначеним, суд вважає за необхідне прийняти заяву до розгляду та призначити судове засідання у зв’язку з необхідністю витребування підтверджуючих документів, а також у зв’язку з необхідністю отримання пояснень від ПАТ «ВЕКТОР БАНК».         

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 25, 30, 65, 86 ГПК України, суд

 

У Х В А Л И В:

 

1. Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі № 908/5097/14.

2. Судове засідання призначити на 26.01.2017 р. о 10 год. 30 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м.   Запоріжжя, вул.   Тюленіна, 21 / вул.   Шаумяна, 4, корпус 1, каб.   217.

3. Зобов’язати боржників надати докази виконання рішення господарського суду Запорізької області від 01.04.2015 року у справі № 908/5097/14.

4. Зобов’язати стягувача надати пояснення щодо поданої заяви, докази виконання боржниками рішення господарського суду Запорізької області від 01.04.2015 року у справі № 908/5097/14, оригінал договору факторингу від 23.08.2016 року, укладеного з ПАТ «ВЕКТОР БАНК» (у повному обсязі з усіма змінами, додатками та додатковими угодами до нього) суду для огляду в судовому засіданні, докази виконання ПАТ «ВЕКТОР БАНК» умов п. 3.1. Договору.

5. Зобов’язати ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» оригінал договору факторингу від 23.08.2016 року, укладеного з ПАТ «ВЕКТОР БАНК» (у повному обсязі з усіма змінами, додатками та додатковими угодами до нього) суду для огляду в судовому засіданні, докази виконання умов п. 3.1. Договору.

6. Викликати в судове засідання для дачі пояснень уповноважених представників ПАТ «ВЕКТОР БАНК», зобов’язавши надати письмові пояснення щодо заяви ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія», договори факторингу від 23.08.2016 року, укладені з ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» та ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» (у повному обсязі з усіма змінами, додатками та додатковими угодами до нього) суду для огляду в судовому засіданні, докази виконання умов п. 3.1. Договору, укладеного з ПАТ «Райффайзен Банк Аваль», докази виконання ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» умов п. 3.1. Договору, укладеного з ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія», мати при собі документ, який посвідчує особу (паспорт, або ін. документ) та документ на підтвердження повноважень (довіреність, доручення, тощо).

7. Явка стягувача, боржників, уповноважених представників ПАТ «ВЕКТОР БАНК» та ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» у судове засідання обов’язкова.

8. Надіслати копії цієї ухвали стягувачу, боржниками, на адресу ПАТ «ВЕКТОР БАНК» та ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія».

 

Головуючий суддя                                                                                              О.Г.Смірнов

 

Судді                                                                                                              Т.А. Азізбекян

 

                                                                                                                        В.В. Носівець