flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу по справі № 908/1206/16

21 лютого 2017, 15:45

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 

УХВАЛА

 

                                                      16.02.2017                                                                                                            Справа № 908/1206/16

 

Колегія суддів Господарського суду Запорізької області у складі: головуючий суддя – Смірнов О.Г., судді – Зінченко Н.Г., Корсун В.Л.

За участю секретаря судового засідання Бамбизова М.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу № 908/1206/16

за позовом: Заступника прокурора Запорізької області в інтересах держави, в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції держави у спірних правовідносинах – Запорізької міської ради

до відповідача: Приватного підприємства “Стерк”

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Запорізької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області

про стягнення 422020,24 грн. заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди землі та зобов’язання повернути земельну ділянку

 

за участю:

прокурора – Євтушок Ю.С., посвідчення № 043113 від 06.05.2016 року, Понятенко К.А., посвідчення № 035891 від 05.10.2015 року

від позивача – Пархоменко Т.В., довіреність № 01/02-17/00241 від 25.01.2017 року

від відповідача –  не з'явився

від третьої особи – Дегтяр О.М., довіреність № 12155/10/08-29-10 від 27.12.2016 року

від ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області – Лісовий О.К.

громадянина України – Сушко В.О.

 

ВСТАНОВИВ:

 

Заступник прокурора Запорізької області в інтересах держави, в особі Запорізької міської ради звернувся до Господарського суду Запорізької області із позовною заявою до Приватного підприємства “Стерк” про стягнення заборгованості з орендної плати в сумі 422020,24 грн., розірвання договору оренди землі від 30.09.2004 та зобов’язання повернути земельну ділянку площею 10,49 га, кадастровий номер 2310100000:05:003:0045, розташованої за адресою: вул. Перемоги, місто Запоріжжя.

Від відповідача на електронну адресу суду надійшли клопотання про призначення у справі комплексної судової експертизи, клопотання про залучення третьої особи, клопотання про витребування доказів й письмових пояснень, а також клопотання про відкладення розгляду справи. Проте вказані клопотання надійшли без електронного цифрового підпису, про що судом складено акт.

Від Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області через канцелярію суду надійшли письмові пояснення по справі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про час і місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином.

Відповідно до ст. 30 ГПК України в судовому процесі можуть брати участь посадові особи та інші працівники підприємств, установ, організацій, державних та інших органів, коли їх викликано для дачі пояснень з питань, що виникають під час розгляду справи. Ці особи мають право знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, брати участь в огляді та дослідженні доказів. Зазначені особи зобов'язані з'явитись до господарського суду на його виклик, сповістити про знані їм відомості та обставини у справі, подати на вимогу господарського суду пояснення в письмовій формі.

Оскільки, в процесі розгляду даної справи з’ясувалося, що у договорі оренди землі від 29.09.2004 року та додатковому договорі від 20.10.2011 року вказано різні кадастрові номери земельної ділянки переданої в оренду ПП “Стерк”, в суду виникла необхідність повторного виклику уповноважених представників Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області для надання пояснень.

З огляду на зазначене, з метою усунення порушення рівності та змагальності учасників судового процесу, повного та всебічного дослідження наданих суду доказів, враховуючи нез’явлення представника відповідача, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного, керуючись  ст. ст. 30, 77, 86 ГПК України, суд

 

 

УХВАЛИВ:

 

1. Відкласти розгляд справи на 24.02.2017 року о 9 год. 00 хв. Засідання відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21 / вул. Гетьманська, 4, корпус 1, каб. 217.

2. Зобов’язати позивача надати письмові пояснення щодо того чи сплачувались відповідачем грошові кошти в якості погашення заборгованості зі сплати орендної плати з серпня 2015 року по теперішній час, письмові пояснення щодо того чи сплачувались відповідачем грошові кошти в якості погашення податкового боргу з серпня 2015 року по теперішній час.

3. Зобов’язати третю особу надати письмові пояснення щодо того чи сплачувались відповідачем грошові кошти в якості погашення заборгованості зі сплати орендної плати з серпня 2015 року по теперішній час, письмові пояснення щодо того чи сплачувались відповідачем грошові кошти в якості погашення податкового боргу з серпня 2015 року по теперішній час.

4. Викликати в судове засідання для дачі пояснень уповноважених представників Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області (69095, м. Запоріжжя, вул. Українська, 50), мати при собі документ, який посвідчує особу (паспорт, або ін. документ) та документ на підтвердження повноважень (довіреність, доручення, тощо).

5. Запропонувати сторонам ознайомитись з матеріалами справи та надати суду письмові пояснення.

Явка в судове засідання уповноважених представників позивача, відповідача, третьої особи та Головного управлінню Держгеокадастру у Запорізькій області обов’язкова.

 

Головуючий суддя                                                                                   О.Г.Смірнов

 

 

Судді                                                                                                        Н.Г. Зінченко

 

 

                                                                                                                              В.Л. Корсун