flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області повернув до комунальної власності земельну ділянку площею 0,4726 га, якою користувався громадсько-торговельний центр у м. Запоріжжя

11 квітня 2017, 12:23

            Запорізька місцева прокуратура №2 звернулась до Господарського суду Запорізької області з позовом в інтересах держави в особі Запорізької міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договору оренди земельної ділянки та зобов’язання вчинити певні дії.

Під час розгляду справи судом встановлено, що у березні 2014 року між Запорізькою міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір оренди земельної ділянки загальною площею
0,4726 га по вул. Новокузнецькій в м. Запоріжжя для розташування громадсько-торговельного центру.
Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення орендної плати.
Однак, відповідач систематично порушував свої зобов’язання зі сплати орендних платежів, внаслідок чого утворився борг з орендної плати у розмірі майже 1,5 млн гривень.
Вказані обставини відповідно до норм земельного законодавства та умов спірного договору є підставою для його розірвання.
Зважаючи на викладене, Господарським судом Запорізької області 23.03.2017 було прийнято рішення по справі №908/178/17, яким позов задоволено, договір оренди земельної ділянки загальною площею 0,4726 га розірвано, зобов’язано товариство з обмеженою відповідальністю повернути земельну ділянку Запорізькій міській раді.