flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з приватного підприємства на користь Міністерства оборони України штрафні санкції на суму понад 800 тис. грн.

11 квітня 2017, 12:24
Військова прокуратура Центрального регіону України звернулась до Господарського суду Запорізької області з позовом в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення штрафних санкцій.
Під час розгляду справи судом встановлено, що у квітні 2016 року між Міністерством оборони України в особі Центрального бронетанкового управління Збройних сил України та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір про закупівлю гусеничних стрічок до БМП для відновлення боєздатності  бронетанкової техніки військових частин Збройних сил України, які виконують завдання в зоні проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей.
Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо здійснення поставки товару у визначений строк.
Між тим, відповідач своєчасно не здійснив поставку товару, незважаючи на те, що вартість товару була повністю оплачена замовником.
 Наведені обставини відповідно до норм цивільного та господарського законодавства, а також умов спірного договору є підставою для застосування до відповідача штрафних санкцій.

З огляду на викладене, Господарським судом Запорізької області 27.03.2017 було прийнято рішення по справі, яким позов задоволено, з відповідача стягнуто на користь Міністерства оборони України штрафні санкції на суму 808149,45 грн.