flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув на користь Управління капітального будівництва суму заборгованості за невиконані роботи з ремонту міської лікарні в Запоріжжі в розмірі понад 260 тис. грн.

13 квітня 2017, 15:44

       Комунальне підприємство Управління капітального будівництва звернулось до Господарського суду Запорізької області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості за невиконані роботи з ремонту міської лікарні.

Встановлено, що у жовтні 2011 року між Управлінням капітального будівництва та приватним підприємством було укладено договір підряду, відповідно до якого підприємство зобов’язувалось провести роботи з реконструкції травматологічного відділення комунальної установи «Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги м. Запоріжжя».
Однак, починаючи з грудня 2014 року роботи з реконструкції лікарні підприємством не проводилися, внаслідок чого Управління капітального будівництва в односторонньому порядку відмовилося від зазначеного договору та направило вимогу відповідачу про сплату заборгованості, яка утворилася внаслідок переплати за роботи, які ним проведено не було.
Відповідно до діючого цивільного законодавства та умов спірного договору, підрядник зобов’язаний забезпечити виконання робіт у строки, встановлені договором.
В судовому засіданні встановлено, що приватне підприємство роботи за договором підряду належним чином не виконало та безпідставно набуло грошові кошти за їх виконання.
З огляду на викладене, Господарським судом Запорізької області 20.03.2017 було прийнято рішення по справі №908/3504/16, яким позов задоволено, з відповідача стягнуто на користь Управління капітального будівництва заборгованість в сумі 261499,30 грн.
Рішення суду не оспорювалось в апеляційному порядку та набрало законної сили.