flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув на користь Фонду державного майна заборгованість з орендної плати за користування майном навчально-оздоровчого комплексу на суму майже 380 тис. грн.

13 квітня 2017, 15:46

           До Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява регіонального відділення Фонду державного майна України по Запорізькій області про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю суми заборгованості за договором оренди цілісного майнового комплексу.

Під час розгляду справи судом встановлено, що у травні 2005 року між регіональним відділенням Фонду державного майна України по Запорізькій області та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір оренди майна начально-оздоровчого комплексу «Зв’язківець» підрозділу «Укрпошти», що розташований в м. Бердянськ Запорізької області.
Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення орендної плати.
При цьому, відповідач систематично порушував свої зобов’язання зі сплати орендних платежів. Внаслідок невиконання ним взятих на себе зобов’язань, утворилась значна заборгованість по орендній платі за користування цілісним майновим комплексом позивача, договір оренди було розірвано, однак заборгованість відповідачем погашено не було.
Наведені обставини відповідно до норм цивільного та господарського законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.
Зважаючи на викладене, Господарським судом Запорізької області 20.03.2017 було прийнято рішення по справі №908/3510/16, яким позов задоволено, з відповідача стягнуто на користь регіонального відділення Фонду державного майна України по Запорізькій області заборгованість з орендної плати та штрафні санкції на загальну суму 379680,47 грн.
Рішення суду не оспорювалось в апеляційному порядку та набрало законної сили.