flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з приватного підприємства на користь ПАТ «Мелітопольгаз» заборгованість за договором розподілу природного газу в розмірі майже 4,5 млн. грн.

19 квітня 2017, 15:41

ПАТ «Мелітопольгаз» звернулось до Господарського суду Запорізької області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості за договором розподілу природного газу.

Встановлено, що у вересні 2015 року між ПАТ «Мелітопольгаз» та відповідачем по справі було укладено типовий договір розподілу природного газу.

Умовами типового договору на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення плати за користування послугою з розподілу природного газу.

Між тим, відповідач своєчасно не здійснив розрахунок за послуги, надані газовим господарством в жовтні-грудні 2016 року, внаслідок чого утворилась значна заборгованість за користування послугами позивача.

Наведені обставини відповідно до норм цивільного та господарського законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

У зв’язку з чим, Господарським судом Запорізької області 23.03.2017 було прийнято рішення по справі №908/132/17, яким позов задоволено, з відповідача стягнуто на користь ПАТ «Мелітопольгаз» заборгованість за договором розподілу природного газу та штрафні санкції на загальну суму 4430730,48 грн.

Рішення суду набрало законної сили, видано наказ на його виконання.