flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням Господарського суду Запорізької області задоволено позов Облводоканалу про стягнення заборгованості за надані послуги з водопостачання на суму понад 20 млн. грн.

21 квітня 2017, 11:28

Господарським судом Запорізької області розглянуто позов КП «Облводоканал» Запорізької міської ради до КП «Бердянськводоканал» про стягнення заборгованості за договором надання послуг.

Так, в 2012 та 2015 роках між КП «Облводоканал» та КП «Бердянськводоканал» Бердянської міської ради були укладені договори про надання послуг з питного водопостачання.

Під час розгляду справи судом встановлено, що в період з грудня 2015 року по грудень 2016 року позивачем надано послуги відповідачу на загальну суму понад 25 млн. грн. Однак, підприємство-споживач послуг лише частково погасило основну суму боргу, в основному, за рахунок погашення бюджетом Запорізької області заборгованості по пільгах та субсидіях на водопостачання та водовідведення.

Умовами договорів на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення плати за спожиті послуги. В той же час, відповідач своєчасно розрахунок не здійснив, внаслідок чого утворилась значна заборгованість за користування послугами позивача.

Відповідно до норм цивільного та господарського законодавства, а також умов спірних договорів зазначені обставини є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

В зв’язку з чим, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов КП «Облводоканал» Запорізької міської ради до КП «Бердянськводоканал» про стягнення заборгованості  за спожиті послуги та штрафних санкцій на загальну суму 20349946,47 грн., визначивши для відповідача розстрочку виплати боргу строком на 24 місяці.

Рішення по справі №908/122/17 набрало законної сили, видано наказ на його виконання.