flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з ПАТ «Запоріжжяобленерго» заборгованість за отримані послуги з обслуговування автомобілів підприємства на суму понад 350 тис. грн.

21 квітня 2017, 11:29

До господарського суду Запорізької області звернулось товариство з обмеженою відповідальністю з позовом до ПАТ «Запоріжжяобленерго» про стягнення суми боргу за договором про надання послуг.

В судовому засіданні встановлено, що в лютому 2016 року між приватним підприємством та ПАТ «Запоріжжяобленерго» був укладений договір надання послуг з технічного обслуговування та ремонтування автомобілів і маловантажних транспортних засобів відповідача.

Судом встановлено, в період з лютого по жовтень 2016 року позивачем надано відповідачу обумовлені договором послуги на суму близько
820 тис. грн., однак ПАТ «Запоріжжяобленерго» здійснило лише часткову оплату за отримані послуги, внаслідок чого утворився чималий борг перед виконавцем послуг.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

З огляду на викладене, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов товариства з обмеженою відповідальністю до ПАТ «Запоріжжяобленерго» про стягнення заборгованості за договором про надання послуг на суму 356675,43 грн., визначивши для відповідача розстрочку виплати боргу строком на 5 місяців.

Рішення по справі №908/59/17 набрало законної сили, видано наказ на його виконання.