flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням Господарського суду Запорізької області стягнуто заборгованість за договором про закупівлю послуг за державні кошти в розмірі понад 350 тис. грн.

21 квітня 2017, 11:29

Господарським судом Запорізької області розглянуто позовну заяву приватного підприємства «Приморськ Теплоенергія» про стягнення з Ногайського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету суми заборгованості за договором про закупівлю послуг за державні кошти.

Під час розгляду справи судом встановлено, що в 2015-2016 роках в результаті проведення переговорних процедур закупівель між Ногайським коледжом Таврійського державного агротехнологічного університету та приватним підприємством були укладені договори про закупівлю послуг з постачання теплової енергії за державні кошти.

Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення плати за спожиту теплову енергію.

Між тим, відповідач систематично порушував свої зобов’язання щодо оплати спожитих послуг, внаслідок чого утворилась заборгованість за опалювальні сезони 2015-2016 років на суму понад 220 тис. грн.

Наведені обставини відповідно до норм цивільного та господарського законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

Зважаючи на викладене, Господарським судом Запорізької області 21.03.2017 було прийнято рішення по справі №908/36/17, яким позов задоволено, з відповідача стягнуто на користь приватного підприємства «Приморськ Теплоенергія» заборгованість за спожиту теплову енергію та штрафні санкції на загальну суму 356827,67 грн.

Рішення суду набрало законної сили, видано наказ на його виконання.