flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Запорізької області задоволено позов ПАТ «Укрзалізниця» про стягнення заборгованості за надані послуги з водопостачання на суму понад 200 тис. грн.

26 квітня 2017, 10:53

            Господарським судом Запорізької області розглянуто позов ПАТ «Українська залізниця» в особі регіональної філії «Придніпровська залізниця» до КП «Новобогданівське»  Новобогданівської сільської ради Мелітопольського району Запорізької області про стягнення заборгованості за договором про надання послуг з водопостачання.

Встановлено, що в квітні 2009 року між позивачем та КП «Новобогданівське»  був укладений договір про постачання води і прийом стоків.
Відповідно до умов зазначеного договору постачальник (позивач по справі) забезпечує абоненту постачання води і прийом стоків, а абонент забезпечує прийом води і здійснює оплату за надані послуги.
Між тим, відповідач здійснював лише часткову оплату за отримані послуги, внаслідок чого утворилась чимала заборгованість за спожиту воду. Спірні відносини виникли між сторонами щодо об’єму наданих послуг, оскільки відповідач не встановив вимірювальні прилади обліку води.
При цьому, умовами договору визначено, що розрахунок витрат води з абонентом, що не має вимірювальних приладів, проводиться по нормах водоспоживання, затверджених місцевими органами державної виконавчої влади, що і було здійснено позивачем.
Діючим цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.
В зв’язку з чим, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов регіональної філії «Придніпровська залізниця» до КП «Новобогданівське»  про стягнення заборгованості  за спожиті послуги на суму 208124,60 грн.
Рішення по справі №908/105/17 набрало законної сили, видано наказ на його виконання.