flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув на користь Запорізької обласної державної адміністрації вартість систем відеоспостереження, які були втрачені зберігачами

28 квітня 2017, 09:46
Запорізька обласна державна адміністрація звернулась до Господарського суду Запорізької області з позовами до Запорізької та Приазовської районних державних адміністрацій  про стягнення вартості втрачених систем відеоспостереження.
Встановлено, що в грудні 2012 року між Запорізькою ОДА та Запорізькою і Приазовською РДА було укладено договори зберігання,  відповідно до яких районні адміністрації зобов’язувалися забезпечити зберігання програмно-апаратних комплексів систем відеоспостереження, які використовувалися під час проведення чергових виборів народних депутатів України.
Вказаними договорами встановлено, що у разі втрати (нестачі) або пошкодження обладнання або його частин, зберігачі повинні відшкодувати Запорізькій ОДА вартість обладнання та збитки.
Під час розгляду справи судом встановлено, що відповідачі взятих на себе договірних зобов’язань належним чином не виконали та не повернули позивачу у повному обсязі обладнання, яке було передано їм на зберігання.
Діючим цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.
За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 03.04.2017 було прийнято рішення по справі №908/373/17, яким позов Запорізької ОДА до Приазовської РДА задоволено, з відповідача стягнуто суму вартості систем відеоспостереження в розмірі 11003,64 грн. Рішенням суду від 11.04.2017 по справі №908/372/17 задоволено аналогічний позов Запорізької ОДА до Запорізької РДА на суму 26009,72 грн.
Зазначені рішення суду не оскаржувались в апеляційному порядку та набрали законної сили.