flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Запорізької області залишено без задоволення скаргу на дії ДВС, подану підприємцем, який не повертає майно Приазовській селищній раді

28 квітня 2017, 09:49

           В лютому минулого року рішенням Господарського суду Запорізької області задоволено позовну заяву Приазовської селищної ради, відповідно до якого ПП «Роса-2» мало повернути належне позивачу майно, яке тимчасово перебувало в його управлінні, призначене для обслуговування водогону.

Приватне підприємство не виконало рішення суду в добровільному порядку, в зв’язку з чим, Приазовським районним відділом ДВС було відкрито виконавче провадження та зобов’язано боржника передати селищній раді відповідне майно.
Однак, ПП «Роса-2» у встановлений законом строк рішення суду не виконало, внаслідок чого державним виконавцем було винесено постанову про накладення штрафу за його невиконання.
Не погоджуючись з вказаною постановою, ПП «Роса-2» звернулось зі скаргою до Господарського суду Запорізької області щодо визнання незаконною постанови державного виконавця та її скасування.
При цьому, скаржник посилався на незрозумілість рішення суду в частині його виконання, а також проведення виконавчих дій представниками районного відділу ДВС з порушенням вимог чинного законодавства.
В судовому засіданні встановлено, що доводи, викладені в скарзі ПП «Роса-2» не відповідають дійсності та є необґрунтованими.
Так, згідно матеріалів виконавчого провадження, боржником – ПП «Роса-2», за період більш ніж 6 місяців будь-яке майно відповідно до рішення суду Приазовській селищній раді не поверталося, поважних причин невиконання рішення суду не встановлено.
Крім того, скаржник посилаючись на незаконність вимог державного виконавця щодо повернення автомобілів на користь селищної ради, у зв’язку з тим, що зазначені у вимозі виконавця реєстраційні номери автомобілів не були вказані у рішенні суду, приховав той факт, що ПП «Роса-2» перереєструвало право власності на зазначені у рішенні суду автомобілі, а, отже, і змінило їх реєстраційні номери. Представником ДВС було встановлено нові реєстраційні дані та пред’явлено законну, обґрунтовану вимогу щодо повернення майна.
В лютому поточного року співробітниками ДВС спільно з представниками Приазовської селищної ради був здійснений виїзд за юридичною адресою боржника, однак боржник відмовився передати майно. За результатами проведеного виїзду був складений відповідний акт, який відповідає вимогам діючого законодавства.
За таких обставин, Господарським судом було залишено без задоволення скаргу ПП «Роса-2» по справі №908/5214/15, оскільки встановлено, що дії державного виконавця відповідали вимогам Закону.