flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з ПАТ «Запоріжжяобленерго» заборгованість за отримані послуги з утримання електричних мереж на суму близько 200 тис. грн.

05 травня 2017, 11:06

До Господарського суду Запорізької області звернулось КП «Оріхівський комунальник» Оріхівської міської ради Запорізької області з позовом до ПАТ «Запоріжжяобленерго» про стягнення суми боргу за договором про надання послуг з утримання технологічних електричних мереж спільного використання.

В судовому засіданні встановлено, що в січні 2013 року між комунальним підприємством та ПАТ «Запоріжжяобленерго» був укладений договір про спільне використання технологічних мереж, відповідно до якого позивач мав забезпечити технічну можливість транзиту електричної енергії власними мережами, а відповідач зобов’язався своєчасно сплачувати вартість послуг КП «Оріхівський комунальник» з утримання електричних мереж спільного використання.

Однак, відповідач взяті на себе зобов’язання за договором щодо проведення оплати за надані позивачем послуги належним чином не виконав, внаслідок чого утворилась заборгованість в сумі близько 200 тис. грн.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

З огляду на викладене, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов КП «Оріхівський комунальник» до ПАТ «Запоріжжяобленерго» про стягнення заборгованості за договором про спільне використання технологічних мереж на суму 194850,56 грн.

Крім того, судом було відхилене клопотання відповідача про надання розстрочки виконання рішення строком на 2 роки, оскільки відносно КП «Оріхівський комунальник» господарським судом розглядається справа про банкрутство і зазначена заборгованість є ліквідаційною масою банкрута, за рахунок якої підлягають задоволенню вимоги кредиторів, серед яких є і відповідач по даній справі.

Рішення по справі №908/3333/16 не оскаржувалось в апеляційному порядку та набрало законної сили.