flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Запорізької області задоволено позов Запорізької АЕС про стягнення заборгованості за надані послуги з електропостачання на суму близько 150 тис. грн.

10 травня 2017, 17:18

Господарським судом Запорізької області розглянуто позов ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі відокремленого підрозділу «Запорізька атомна електрична станція» до КП «Підприємство комунальної власності»  Енергодарської міської ради про стягнення заборгованості за договором про технічне забезпечення електропостачання.

Встановлено, що в липні 2007 року між сторонами був укладений договір про технічне забезпечення електропостачання, відповідно до якого, власник мереж зобов’язався забезпечувати технічну можливість передачі електричної енергії споживачу, а споживач зобов’язався дотримуватися установленого режиму споживання електричної енергії та сплачувати вартість отриманих послуг.

В судовому засіданні встановлено, що в період з квітня по серпень 2016 року у відповідача відбувалося перетікання реактивної електричної енергії, що підтверджується узгодженими сторонами актами.

Умовами договору визначено, що у випадку виникнення перетоку реактивної електричної енергії, споживач зобов’язується здійснювати оформлення звітних документів та своєчасну оплату такого перетікання.

Між тим, відповідач оплату за надані послуги у встановлені договором строки та розмірі не вносив, чим порушив умови договору.

Наведені обставини відповідно до норм цивільного та господарського законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

В зв’язку з чим, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов Запорізької АЕС до КП «Підприємство комунальної власності»  Енергодарської міської ради  про стягнення заборгованості та штрафних санкцій на загальну суму 145490,66 грн.

Рішення по справі №908/416/17 від 12.04.2017 набрало законної сили, видано наказ на його виконання.