flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням Господарського суду Запорізької області задоволено позов Водоканалу про стягнення з Запорізького авторемонтного заводу заборгованості за послуги з водопостачання на суму понад 110 тис. грн.

19 травня 2017, 10:23

Господарським судом Запорізької області розглянуто позов КП «Водоканал» до ДП «Запорізький автомобільний ремонтний завод» про стягнення заборгованості за договором надання послуг.

Так, в січні 2010 року між КП «Водоканал» та ДП Міністерства оборони України «Запорізький автомобільний ремонтний завод» був укладений договір про надання послуг з питного водопостачання та приймання стічних вод у системи каналізації.

Відповідно до умов договору, КП «Водоканал» забезпечує подачу питної води на господарсько-питні, побутові та технічні потреби, а також приймання стічних вод, а споживач, в свою чергу, зобов’язаний своєчасно сплачувати надані йому послуги з водопостачання та водовідведення.

Під час розгляду справи судом встановлено, що в період з березня 2014 року по лютий 2017 року позивачем надано послуги відповідачу на загальну суму понад 140 тис. грн.

В порушення умов договору, за надані послуги з питного водопостачання та приймання стічних вод відповідач у встановлені договором строки та в повному обсязі з позивачем не розрахувався.

Діючим цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

В зв’язку з чим, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов КП «Водоканал» до ДП «Запорізький автомобільний ремонтний завод» про стягнення заборгованості  за спожиті послуги на суму 110919,45 грн.

Рішення по справі №908/647/17 від 18.04.2017 набрало законної сили, видано наказ на його виконання.