flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з Запорізького заводу високовольтної апаратури заборгованість за договором безвідсоткової поворотної фінансової допомоги в сумі 1,4 млн. грн.

19 травня 2017, 10:25

Товариство з обмеженою відповідальністю звернулося до Господарського суду Запорізької області з позовом до командитного товариства «Запорізький завод високовольтної апаратури – «Вакатов і компанія» про стягнення заборгованості за договором про надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги.

Встановлено, що у лютому 2016 року Запорізькому заводу високовольтної апаратури на підставі договору про поворотну фінансову допомогу було надано грошові кошти в сумі 1,4 млн. грн., які відповідач мав повернути позивачу не пізніше 01 червня 2016 року.

Укладаючи договір, кожна із сторін прийняла на себе певні зобов’язання щодо його виконання, однак, відповідач, покладений на нього обов’язок щодо повернення фінансової допомоги у встановлений договором строк не виконав, факт порушення ним умов, визначених договором, доведений та підтверджується матеріалами справи.

Відповідно до норм ЦК України, договір є обов’язковим для виконання сторонами, зобов’язання повинні виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог чинного законодавства.

За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 10.04.2017 було прийнято рішення по справі №908/542/17, яким позов  задоволено, з відповідача на користь товариства з обмеженою відповідальністю стягнуто заборгованість в сумі 1,4 млн. грн.

Рішення суду набрало законної сили, видано наказ на його виконання.