flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Запорізької області стягнуто з ПАТ «Запоріжжяобленерго» на користь Запорізької АЕС заборгованість за надані послуги на суму понад 230 тис. грн.

26 травня 2017, 11:56

    Господарським судом Запорізької області розглянуто позов ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі відокремленого підрозділу «Запорізька атомна електрична станція» до ПАТ «Запоріжжяобленерго» про стягнення заборгованості за договором про спільне використання технологічних електричних мереж.

    Встановлено, що в січні 2013 року між сторонами був укладений договір про спільне використання технологічних електричних мереж, відповідно до якого, позивач зобов’язався забезпечувати технічну можливість передачі/транзиту електричної енергії власними мережами, а відповідач зобов’язався своєчасно сплачувати вартість послуг позивача.

    В судовому засіданні встановлено, що в період з листопада 2016 року по січень 2017 року у ПАТ «Запоріжжяобленерго» виникла значна заборгованість за спожиті послуги.

    Між тим, відповідач оплату за надані послуги у встановлені договором строки та розмірі не вносив, чим порушив умови договору.

    Наведені обставини відповідно до норм цивільного та господарського законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

    В зв’язку з чим, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов Запорізької АЕС до ПАТ «Запоріжжяобленерго» про стягнення заборгованості та штрафних санкцій на загальну суму 235675,25 грн., визначивши для відповідача розстрочку виплати боргу строком на 6 місяців.

    Рішення по справі №908/593/17 набрало законної сили, видано наказ на його виконання.