flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з ПАТ «Запоріжжяобленерго» заборгованість за отримані послуги на суму майже 180 тис. грн.

30 травня 2017, 14:24

До Господарського суду Запорізької області звернулось товариство з обмеженою відповідальністю з позовом до ПАТ «Запоріжжяобленерго» про стягнення суми боргу за договором про надання послуг.

В судовому засіданні встановлено, що у вересні 2016 року між приватним підприємством та ПАТ «Запоріжжяобленерго» був укладений договір надання послуг щодо видавання друкованої продукції – комплектів бланків субсидій.

Судом встановлено, що в жовтні 2016 року позивачем надано відповідачу обумовлені договором послуги на суму близько 320 тис. грн., однак ПАТ «Запоріжжяобленерго» здійснило лише часткову оплату за отримані послуги, внаслідок чого утворився борг перед виконавцем послуг.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

Наведені обставини відповідно до норм діючого законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

З огляду на викладене, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов товариства з обмеженою відповідальністю до ПАТ «Запоріжжяобленерго» про стягнення заборгованості та штрафних санкцій на загальну суму 179450,91 грн.

Рішення по справі №908/420/17 від 26.04.2017 набрало законної сили, видано наказ на його виконання.