flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув із Запорізької організації соціалістичної партії України заборгованість з орендної плати за користування нежитловим приміщенням комунальної форми власності

08 червня 2017, 14:59

Департамент комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради звернувся до Господарського суду Запорізької області з позовом до Запорізької обласної організації соціалістичної партії України про стягнення заборгованості з орендної плати за користування нежитловим приміщенням.

Встановлено, що у грудні 2002 року відповідачу на підставі договору оренди було надане нежитлове приміщення по вулиці Правди в м. Запоріжжя для розміщення офісу і громадської приймальні.

Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення орендної плати.

Однак, відповідач систематично порушував свої зобов’язання зі сплати орендних платежів, внаслідок чого утворився чималий борг з орендної плати за період з квітня по листопад 2016 року. За взаємною згодою сторонами було розірвано договір оренди.

Вказані обставини відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості.

За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 24.05.2017 було прийнято рішення по справі №908/912/17, яким позов задоволено, з відповідача стягнуто суму боргу в розмірі 24706,33 грн. на користь Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради.

Рішення суду набрало законної сили, видано наказ на його виконання.