flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Запорізької області повернуто до комунальної власності Запорізької міської ради земельну ділянку площею 0,0816 га

13 червня 2017, 11:28

Запорізька місцева прокуратура №1 звернулась до Господарського суду Запорізької області з позовом в інтересах держави в особі Запорізької міської ради до публічного акціонерного товариства про розірвання договору оренди земельної ділянки та зобов’язання вчинити певні дії.

Під час розгляду справи судом встановлено, що у липні 2008 року між Запорізькою міською радою та публічним акціонерним товариством був укладений договір оренди земельної ділянки загальною площею
0,0816 га по вул. Покровська в м. Запоріжжя строком на 19 років для розташування адмінбудівлі, що належить орендарю.

Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення орендної плати.

Однак, відповідач систематично порушував свої зобов’язання зі сплати орендних платежів, внаслідок чого утворився борг з орендної плати у розмірі понад 530 тис. грн.

Вказані обставини відповідно до норм земельного законодавства та умов спірного договору є підставою для його дострокового розірвання та повернення земельної ділянки власнику.

Зважаючи на викладене, Господарським судом Запорізької області 22.05.2017 було прийнято рішення по справі №908/733/17, яким позов задоволено, договір оренди земельної ділянки загальною площею 0,0816 га розірвано, відповідача зобов’язано повернути земельну ділянку на користь Запорізької міської ради.

Рішення суду не оспорювалось в апеляційному порядку та набрало законної сили.