flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з приватного підприємства на користь Міністерства оборони України 2,34 млн. грн. попередньої оплати за непоставлений товар

13 червня 2017, 11:29

Військова прокуратура Центрального регіону України звернулась до Господарського суду Запорізької області з позовом в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення суми попередньої оплати.

Під час розгляду справи судом встановлено, що у квітні 2016 року між Міністерством оборони України та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір про закупівлю за державні кошти танків та інших бойових самохідних броньованих транспортних засобів та частин до них для утримання техніки спеціального призначення.

Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо здійснення поставки товару у визначений строк.

Між тим, відповідач не здійснив поставку товару, незважаючи на те, що замовником було сплачено попередню оплату в розмірі 70 % від суми договору.

 Наведені обставини відповідно до норм цивільного та господарського законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення попередньої оплати з відповідача.

З огляду на викладене, Господарським судом Запорізької області 22.05.2017 було прийнято рішення по справі, яким позов задоволено, на користь Міністерства оборони України стягнуто 2,34 млн. грн. попередньої оплати за договором про закупівлю.

Рішення суду набрало законної сили, видано наказ на його виконання.