flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Запорізької області стягнуто на користь Запорізької теплової електростанції заборгованість за надані послуги на суму понад 6,5 млн. грн.

16 червня 2017, 11:24

Господарським судом Запорізької області розглянуто позов ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» в особі Відокремленого підрозділу «Запорізька теплова електрична станція» до КП «Підприємство комунальної власності» Енергодарської міської ради про стягнення заборгованості за договором постачання.

Встановлено, що в квітні 2013 року між сторонами був укладений договір, відповідно до умов якого теплопостачальна організація позивача бере на себе зобов’язання виробляти та безперервно постачати споживачу теплову енергію у вигляді хімоочищеної гарячої води для підживлення теплової мережі, а споживач зобов’язується сплачувати вартість поставленої енергії.

В судовому засіданні встановлено, що в період з грудня 2016 року по березень 2017 року у КП «Підприємство комунальної власності» виникла заборгованість за спожиті послуги на суму понад 6,3 млн. грн.

Між тим, відповідач оплату за надані послуги у встановлені договором строки та розмірі не вносив, чим порушив умови договору.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

Наведені обставини відповідно до норм діючого законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

В зв’язку з чим, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов Запорізької теплової електростанції, та стягнув з відповідача заборгованість за договором постачання та штрафні санкції на загальну суму 6553538,36 грн.

Рішення по справі №908/500/17 від 29.05.2017 не оскаржувалось в апеляційному порядку та набрало законної сили.