flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з Запорізького облавтодору заборгованість за договором поворотної фінансової допомоги на суму понад 60 тис. грн.

20 червня 2017, 15:58

До Господарського суду Запорізької області звернулось Дочірнє підприємство «Донецький облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» з позовною заявою про стягнення з Дочірнього підприємства «Запорізький облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» заборгованості за договором про надання поворотної фінансової допомоги.

Встановлено, що у лютому 2015 року Запорізькому облавтодору на підставі договору про поворотну фінансову допомогу було надано грошові кошти в сумі 150 тис. грн., які відповідач мав повернути позивачу не пізніше 28 лютого 2015 року.

Як свідчать матеріали справи, позивач взяті на себе зобов’язання за договором виконав належним чином і у повному обсязі, в той час як відповідач свої зобов’язання із повернення наданих коштів не виконав у повному обсязі, кошти фінансової допомоги повернув лише частково.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

Наведені обставини відповідно до норм діючого законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 15.05.2017 було прийнято рішення по справі №908/723/17, яким позов  задоволено, з відповідача на користь Дочірнього підприємства «Донецький облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» стягнуто заборгованість та штрафні санкції на загальну суму 63865,76 грн.

Рішення суду набрало законної сили, видано наказ на його виконання.