flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з Мелітопольського заводу «Гідромаш» заборгованість за послуги з водопостачання на суму понад 100 тис. грн.

22 червня 2017, 09:56

Господарським судом Запорізької області розглянуто позов КП «Водоканал» Мелітопольської міської ради Запорізької області до ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш» про стягнення заборгованості за договором про надання послуг з централізованого постачання холодної води та водовідведення.

Встановлено, що у вересні 2011 року між сторонами був укладений договір, відповідно до умов якого, Водоканал зобов’язався надавати споживачу вчасно та відповідної якості послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення, а споживач зобов’язався своєчасно оплачувати надані послуги за встановленими тарифами у строки та на умовах, передбачених договором.

В судовому засіданні встановлено, що в період з вересня 2016 року по березень 2017 року у ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш» виникла заборгованість за спожиті послуги на суму понад 100 тис. грн.

Однак, відповідач взяті на себе договірні зобов’язання належним чином не виконав, виставлені позивачем розрахунки-акти виконаних робіт за спірний період у повному обсязі не сплатив.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

Наведені обставини відповідно до норм діючого законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості.

В зв’язку з чим, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов Мелітопольського Водоканалу та стягнув з відповідача заборгованість за договором про надання послуг в сумі 102954,60 грн.

Рішення по справі №908/540/17 від 22.05.2017 не оскаржувалось в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано наказ на його виконання.