flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з Запорізького заводу високовольтної апаратури на користь Укртатнафти понад 500 тис. грн. попередньої оплати за непоставлений товар

22 червня 2017, 09:57

До Господарського суду Запорізької області звернулось ПАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта» з позовною заявою до Командитного товариства «Запорізький завод високовольтної апаратури – «Вакатов і Компанія» про стягнення суми попередньої оплати за договором.

Під час розгляду справи судом встановлено, що у липні 2016 року між сторонами був укладений договір поставки товару, відповідно до умов якого, відповідач зобов’язувався поставити товар у визначений строк, а позивач прийняти та оплатити його.

Між тим, КТ «Запорізький завод високовольтної апаратури – «Вакатов і Компанія» не здійснило поставку товару, незважаючи на те, що замовником було повністю оплачено його вартість.

Згідно з нормами ЦК України, якщо подавець, який одержав суму попередньої оплати товару, не передав товар у встановлений строк, покупець має право вимагати передання оплаченого товару або повернення суми попередньої оплати.

 З огляду на викладене, Господарським судом Запорізької області 23.05.2017 було прийнято рішення по справі №908/790/17, яким позов задоволено, на користь позивача стягнуто суму попередньої оплати в розмірі 559392,00 грн.

Рішення суду не оскаржувалося в апеляційному порядку та набрало законної сили.