flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням Господарського суду Запорізької області задоволено позов запорізького Водоканалу про стягнення заборгованості за надані послуги з водопостачання на суму 820 тис. грн.

20 липня 2017, 12:46

    Господарським судом Запорізької області розглянуто позов КП «Водоканал» до КП «Михайлівський сількомунгосп Вільнянського району Запорізької області» про стягнення заборгованості за договором надання послуг.

    Так, в 2012 році між сторонами був укладений договір про надання послуг з питного водопостачання та приймання стічних вод у системи каналізації, відповідно до умов якого, Водоканал забезпечує абоненту подачу питної води на господарсько-питні, побутові та технічні потреби, приймання стічних вод, а абонент зобов’язаний своєчасно оплачувати надані йому послуги.

    Під час розгляду справи судом встановлено, що в період з грудня 2016 року по березень 2017 року позивачем надано послуги відповідачу на загальну суму 820 тис. грн.

    Однак, відповідач свої зобов’язання щодо своєчасної оплати послуг з водопостачання та водовідведення всупереч умов договору та вимог закону, в обумовлений договором строк і в повному обсязі не виконав, внаслідок чого утворилась значна заборгованість.

    Відповідно до норм цивільного та господарського законодавства, а також умов спірного договору зазначені обставини є підставою для стягнення заборгованості.

    В зв’язку з чим, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов КП «Водоканал» до КП «Михайлівський сількомунгосп Вільнянського району Запорізької області» та стягнув заборгованість за спожиті послуги на суму 820028,10 грн.

    Рішення по справі №908/1149/17 набрало законної сили, видано наказ на його виконання.