flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням Господарського суду Запорізької області на користь комунального підприємства на Львівщині стягнуто понад 200 тис. грн. за непоставлений товар

26 липня 2017, 12:07

До Господарського суду Запорізької області звернулось комунальне підприємство Самбірської районної ради «Виробничо-транспортна компанія» з позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю, що здійснює свою діяльність на території Запорізької області, про повернення коштів, сплачених за договором поставки.

Під час розгляду справи судом встановлено, що у грудні 2016 року між сторонами був укладений договір поставки товару, відповідно до умов якого, відповідач взяв на себе зобов’язання поставити контейнери для твердих побутових відходів у визначений строк, а позивач прийняти та оплатити їх вартість.

На виконання вказаного договору комунальним підприємством на користь товариства з обмеженою відповідальністю було перераховано грошові кошти у розмірі майже 190 тис. грн. – 100 % вартості договору.

Однак, приватне підприємство, в порушення умов договору, поставку товару не здійснило, грошові кошти не повернуло.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

Наведені обставини відповідно до норм діючого законодавства, а також умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

В зв’язку з чим, Господарським судом Запорізької області 06.07.2017 було прийнято рішення по справі №908/883/17, яким позов задоволено, на користь позивача стягнуто заборгованість та штрафні санкції на загальну суму 203250,55 грн.

Рішення суду не оскаржувалося в апеляційному порядку та набрало законної сили.