flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з ПАТ «Запоріжжяобленерго» заборгованість за отримані послуги з утримання електромереж на суму понад 600 тис. грн.

01 серпня 2017, 10:24

До Господарського суду Запорізької області звернулось приватне акціонерне товариство з позовом до ПАТ «Запоріжжяобленерго» про стягнення суми боргу за договором про надання послуг.

В судовому засіданні встановлено, що в січні 2013 року між сторонами був укладений договір про спільне використання технологічних електричних мереж, відповідно до умов якого, власник мереж зобов’язується забезпечити технічну можливість передачі (транзиту) електроенергії, а споживач – своєчасно сплачувати вартість послуг з утримання мереж спільного використання.

Як встановлено судом, в період з листопада 2016 року по березень 2017 року позивачем надано відповідачу обумовлені договором послуги на суму понад 600 тис. грн., однак, ПАТ «Запоріжжяобленерго» не оплатило їх вартість.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

З огляду на викладене, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов приватного акціонерного товариства до ПАТ «Запоріжжяобленерго» про стягнення заборгованості за договором про надання послуг на суму 609164,78 грн., визначивши для відповідача розстрочку виплати боргу строком на 9 місяців.

Рішення по справі №908/978/17 від 06.07.2017 не оскаржувалося в апеляційному порядку та набрало законної сили.