flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з приватного підприємця заборгованість з орендної плати за користування нежитловим приміщенням комунальної форми власності на суму понад 90 тис. грн.

01 серпня 2017, 10:24

Комунальне підприємство «Приморський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Приморської районної ради Запорізької області звернулось до Господарського суду Запорізької області з позовом до приватного підприємця про стягнення заборгованості з орендної плати за користування нежитловим приміщенням.

Встановлено, що в серпні 2014 року між сторонами було укладено договір оренди нежитлового приміщення по вулиці Кірова в м. Приморськ загальною площею 111,2 м2 строком на 3 роки.

Вказаним договором на орендаря був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення орендної плати.

Однак, відповідач систематично порушував свої зобов’язання зі сплати орендних платежів, внаслідок чого утворився чималий борг перед позивачем, останній платіж підприємцем внесено ще в листопаді 2014 року.

Вказані обставини відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 11.07.2017 було прийнято рішення по справі №908/1091/17, яким позов  задоволено, на користь КП «Приморський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» стягнуто суму боргу та штрафні санкції на загальну суму
91041,78 грн.

Рішення суду не оскаржувалося в апеляційному порядку та набрало законної сили.