flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області повернув до комунальної власності Запорізької міської ради земельну ділянку площею 3,1505 га

10 серпня 2017, 15:15

Запорізька місцева прокуратура №3 звернулась до Господарського суду Запорізької області з позовом в інтересах держави в особі органу місцевого самоврядування – Запорізької міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про зобов’язання вчинити певні дії.

Дослідивши матеріали справи суд встановив, що в листопаді 2005 року між відповідачем та Запорізькою міською радою було укладено договір оренди земельної ділянки площею 3,1505 га, яка знаходиться по проспекту Інженера Преображенського (Радянському) в м. Запоріжжя строком на 10 років.

Дія договору оренди припинилась 29.11.2015, однак відповідач договір оренди не поновив, земельну ділянку орендодавцю не повернув.

Відповідно до Закону України «Про оренду землі» та умов спірного договору, у разі припинення або розірвання договору оренди землі, орендар зобов’язаний повернути орендодавцеві земельну ділянку  на умовах, визначених договором, у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому він одержав її в оренду.

В зв’язку з чим, Господарським судом Запорізької області 12.07.2017 було прийнято рішення по справі №908/1044/17, яким позов задоволено, товариство з обмеженою відповідальністю зобов’язано повернути земельну ділянку комунальної форми власності площею 3,1505 га на користь територіальної громади м. Запоріжжя в особі Запорізької міської ради.

Рішення суду не оскаржувалось в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано наказ на його виконання.