flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з приватного підприємця заборгованість за користування місцями розміщення об’єктів зовнішньої реклами на суму понад 100 тис. грн.

10 серпня 2017, 15:16

Виконавчий комітет Енергодарської міської ради Запорізької області  звернувся до Господарського суду Запорізької області з позовом до приватного підприємця про стягнення заборгованості за договором.

Встановлено, що в червні 2014 року між сторонами було укладено договір на право тимчасового користування місцями розміщення об’єктів зовнішньої реклами.

Згідно з умовами договору, виконком надав користувачу в тимчасове платне користування місця, що перебувають у комунальній власності, для розміщення об’єктів зовнішньої реклами відповідно до дозволів на її розміщення, виданих на підставі рішення позивача за червень 2014 року.

Вказаним договором на користувача був покладений обов’язок щодо використання об’єктів за цільовим призначенням та своєчасного внесення плати за користування ними.

Однак, відповідач, починаючи з червня 2014 року перестав вносити плату за користування місцями розміщення об’єктів зовнішньої реклами, внаслідок чого утворилась заборгованість в сумі понад 80 тис. грн.

Як вбачається з матеріалів справи, у зв’язку з систематичною несплатою, виконком  в грудні 2016 року прийняв рішення про скасування раніше виданих відповідачу дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами та розірвав укладений договір.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

Вказані обставини відповідно до діючого законодавства та умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

З огляду на викладене, Господарським судом Запорізької області 19.07.2017 було прийнято рішення по справі №908/961/17, яким позов  задоволено, на користь виконавчого комітету Енергодарської міської ради Запорізької області  стягнуто суму боргу та штрафні санкції на загальну суму
103586,38 грн.

Рішення суду не оскаржувалося в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано наказ на його виконання.