flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з Запорізького авторемонтного заводу заборгованість за договором енергопостачання на суму понад 1,2 млн. грн.

17 серпня 2017, 11:35

Господарським судом Запорізької області розглянуто позов ПАТ «Запоріжжяобленерго» до ДП «Запорізький автомобільний ремонтний завод» про стягнення заборгованості за договором енергопостачання.

Так, в грудні 2012 року між сторонами був укладений договір про постачання електричної енергії, відповідно до умов якого, постачальник електричної енергії продає електроенергію споживачу для забезпечення потреб його енергоустановок, а споживач, в свою чергу, зобов’язаний своєчасно сплачувати її вартість.

Під час розгляду справи судом встановлено, що в період з листопада 2013 року по березень 2017 року відповідачем спожито електричну енергію на загальну суму понад 980 тис. грн.

В порушення умов договору, споживач у встановлені договором строки та в повному обсязі з постачальником не розрахувався.

Діючим цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

Наведені обставини відповідно до вимог чинного законодавства є підставою для стягнення заборгованості та застосування до ДП «Запорізький автомобільний ремонтний завод» штрафних санкцій.

В зв’язку з чим, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов ПАТ «Запоріжжяобленерго» та стягнув з відповідача заборгованість і штрафні санкції на  загальну суму 1212590,99 грн.

Рішення по справі №908/1097/17 від 26.07.2017 набрало законної сили, видано накази на його виконання.