flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області повернув до комунальної власності нежитлове приміщення, яким користувалось приватне підприємство та стягнув заборгованість з орендної плати

30 серпня 2017, 15:12

Департамент комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради звернувся до Господарського суду Запорізької області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди та звільнення нежитлового приміщення шляхом виселення.

Встановлено, що у листопаді 2003 року приватному підприємству на підставі договору оренди було надане нежитлове приміщення по вулиці Тенісній в м. Запоріжжя площею 154,4 м2.

Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення орендної плати.

Однак, відповідач систематично порушував свої зобов’язання зі сплати орендних платежів, внаслідок чого утворився чималий борг за період з липня 2016 року по березень 2017 року.

Порушення приватним підприємством зобов’язань щодо своєчасного внесення орендної плати є тривалим та систематичним, за наданими до справи документами становить більш ніж 3 місяці поспіль.

Вказані обставини відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості, розірвання договору оренди та зобов’язання орендаря повернути об’єкт оренди на умовах, зазначених у договорі.

За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 24.07.2017 було прийнято рішення по справі №908/1217/17, яким позов  задоволено, з відповідача стягнуто суму боргу в розмірі 23090,15 грн., договір оренди розірвано, товариство з обмеженою відповідальністю зобов’язано звільнити нежитлове приміщення шляхом його виселення на користь Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради.

Рішення суду набрало законної сили, видано наказ на його виконання.