flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу по справі № 908/595/15-г.

02 листопада 2017, 16:00

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 

 31.10.2017                                                                                                    Справа № 908/595/15-г

 

Суддя господарського суду Запорізької області Мірошниченко М.В. рзглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Райффайзен Лізинг Аваль” про зміну способу виконання рішення по справі № 908/595/15-г

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Райффайзен Лізинг Аваль” (04073,             м. Київ, проспект Московський, 9 корпус 5, офіс 101)

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю “Шляхове будівництво “Альтком” (87525, м. Маріуполь Донецької області, вул. Бахчиванджи, буд. 2)

про зобов’язання повернути майно

Заінтересована особа Приморський відділ державної виконавчої служби м. Маріуполь Головного територіального управління юстиції у Донецькій області (87517, м. Маріуполь Донецької області, пр. Дніпропетровський, буд. 15)

 

ВСТАНОВИВ:

 

Рішенням господарського суду Запорізької області від 26.01.2016 р. позов ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” задоволено: зобов’язано ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком” повернути на користь ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” вантажний автомобіль MAN 26413,               № кузова/шасі WMAH23ZZ64M378700 впродовж одного місяця з моменту набрання даним рішенням законної сили. Стягнуто з ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком” на користь ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” витрати по сплаті судового збору у сумі 4357,46 грн.

На виконання судового рішення видано відповідні накази.

31.10.2017 р. в господарський суд Запорізької області від ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” (позивача у справі) надійшла заява (вих. № 595-10/17 від 26.10.2017 р.) про зміну способу виконання рішення по справі № 908/595/15-г.

Відповідно до ст. 121 Господарського процесуального кодексу України за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, за заявою сторони виконавчого провадження або за власною ініціативою господарський суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з викликом сторін, прокурора і у виняткових випадках, залежно від обставин справи, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, ухвали, постанови.

За наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, господарський суд за власною ініціативою, за заявою сторони виконавчого провадження, за заявою виконавця, поданою на підставі заяви сторони виконавчого провадження, або за заявою державного виконавця, поданою з власної ініціативи, у випадку, передбаченому Законом України "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", суд, який видав виконавчий документ, може змінити спосіб та порядок виконання рішення, ухвали, постанови у порядку, передбаченому частиною першою цієї статті.

 

Керуючись ст.ст.  86, 121 Господарського процесуального кодексу України, суд 

 

УХВАЛИВ:

 

  1. Прийняти заяву ТОВ “Райффайзен Лізинг Аваль” по справі № 908/595/15-г до розгляду.
  2. Призначити розгляд заяви на 09.11.2017 р. о 09-30 год. в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус 1.
  3. В порядку попередньої підготовки справи до розгляду зобов’язати:

Заявника (позивача) – надати письмове пояснення з нормативним та процесуальним обґрунтуванням вимоги про зміну способу виконання рішення по справі № 908/595/15-г; належні докази наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення суду або роблять його неможливим (оригінали документів – для огляду, належним чином засвідчені копії – до матеріалів справи); довіреність на представника; забезпечити явку компетентного представника у судове засідання.

Відповідача – надати письмовий відзив на заяву позивача про зміну способу виконання рішення; довіреність на представника, забезпечити явку компетентного представника у судове засідання.

Приморський відділ державної виконавчої служби м. Маріуполь Головного територіального управління юстиції у Донецькій області - надати письмовий відзив на заяву позивача про зміну способу виконання рішення; матеріали виконавчого провадження стосовно виконання наказу господарського суду по справі № 908/595/15-г від 09.12.2016 р.; довіреність на представника, забезпечити явку компетентного представника у судове засідання.

Письмові пояснення та належним чином завірені копії витребуваних документів надати до суду завчасно.

Подання письмових доказів сторонами має здійснюватися до дня судового засідання з супровідним листом через службу діловодства суду.

Явку уповноважених представників сторін та заінтересованої особи визнати обов’язковою.

Копії ухвали направити заінтересованій особі та сторонам у справі.

Попередити сторони, що за ухилення від вчинення вказаних господарським судом дій з винної сторони стягується штраф у порядку і розмірі, передбаченому п. 5 ст. 83  Господарського процесуального кодексу України.

 

Суддя                                                                                                 М.В. Мірошниченко