flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги боржника у справі про банкрутство № 908/818/15-г про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “Проднафта” (83048 м. Донецьк вул. Левицького, 27/5)

30 листопада 2017, 16:29

омер провадження – 25/16/15-29/40/16

 

       Господарський  суд  Запорізької  області

 

 

 Ухвала

про затвердження  звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу

 та припинення провадження у справі

                                                                                                                                            

30 листопада 2017р.                                                   Справа № 908/818/15-г

м. Запоріжжя

 

Кредитори:

1/  Публічне акціонерне товариство “Комерційний банк “Надра” (04053 м. Київ вул. Артема, 15)   

2/ Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (84122 м. Слов’янськ Донецької області вул. Свободи, 6)

Боржник – Товариство з обмеженою відповідальністю “Проднафта”, (83048 м. Донецьк вул. Левицького, 27/5)

ліквідатор – Кравченко Радіон Миколайович

про банкрутство

 

Суддя                                                                      Кричмаржевський В.А.

 

За участю ліквідатора – Кравченка Р.М.  

 

Установив:

 

Згідно з постановою господарського суду Запорізької області від 02.11.2015р. у справі № 908/818/15-г припинено процедуру розпорядження майном боржника, визнано Товариство з обмеженою відповідальністю “Проднафта”, код з ЄДР-32496513, банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Кравченка Радіона Миколайовича.

Ліквідатором 20.11.2017р. подано до господарського суду звіт, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, документи на підтвердження проведення ліквідаційної процедури, а також звіт про нарахування і виплату грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого.

Згідно з ухвалою суду від 20.11.2017р. призначене судове засідання для розгляду звітів ліквідатора на 30.11.2017р. 

Статтею 46 Закону про банкрутство передбачено, що після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об’єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 05.11.2015р. за № 24635 розміщено повідомлення про визнання боржника – ТОВ “Проднафта” банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Протягом встановленого законом строку до суду з заявою про визнання кредиторських вимог до боржника звернулось ПАТ “Комерційний банк “Надра” у розмірі - 246.590,95 грн.

Ухвалою суду від 21.01.2016р. визнано поточні грошові вимоги ПАТ “Комерційний банк “Надра” до ТОВ “Проднафта” на суму - 246.590,95 грн., з яких: 2.436,00 грн. (судовий збір) з першою чергою задоволення та 246.590,95 грн. - з четвертою чергою задоволення.

Ліквідатором подано суду на затвердження реєстр вимог кредиторів, до якого включені:

1/ Публічне акціонерне товариство “Комерційний банк “Надра”, м. Київ, з грошовими вимогами у розмірі - 6.996.648,85 грн., з яких: 8.526 грн. – з першою чергою задоволення, 6.425.745,46 грн. – з четвертою чергою задоволення, 567.276,39 грн. з шостою чергою задоволення;

2/ Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області з грошовими вимогами у розмірі - 757,12 грн. з другою чергою задоволення.

Суд погоджується з представленим ліквідатором реєстром кредиторів та вважає його таким, що підлягає затвердженню.  

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що ліквідатором вжито всіх встановлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.

Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки за боржником не зареєстровані, виконавчі документи на виконанні в органах державної виконавчої служби не перебувають.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

У ліквідаційному балансі підприємства-банкрута відображено про відсутність майнових активів.

На підтвердження понесених витрат в ліквідаційній процедурі та процедурі розпорядження майном ліквідатором представлено звіт про здійснення та відшкодування витрат на загальну суму – 105,40 грн., який є обґрунтованим та підлягає затвердженню.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування та виплату грошової винагороди за виконання обов’язків розпорядника майна та ліквідатора на загальну суму – 115,394,40грн. також обґрунтований.

Статтею 98 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” визначено, що арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Згідно зі статтею 115 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Витрати арбітражного керуючого, пов’язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом. Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.  

Звіт арбітражного керуючого про нарахування та виплату грошової винагороди розпорядника майна у розмірі – 11.489,64 грн. за період виконання повноважень з 18.06.2015р. по 02.11.2015р. схвалений комітетом кредиторів, узгоджується з ухвалою господарського суду Запорізької області від 16.03.2015р., згідно з якою встановлено грошову винагороду розпоряднику майна у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень за рахунок заявника (кредитора) – ПАТ «КБ «Надра», а тому звіт підлягає затвердженню. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди ліквідатора на суму - 103.904,76 грн. також погоджений комітетом кредиторів та підлягає затвердженню судом.

Господарський суд дійшов висновку, що ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута.

Пунктом 6 частини 1 статті 83 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 46 цього Закону.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційної процедури у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність товариства припинена, що відображено у ліквідаційному балансі, господарський суд приймає рішення про ліквідацію юридичної особи-банкрута та припинення провадження у справі.

Згідно з частиною 4 статті 83 Закону про банкрутство вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.   

На підставі викладеного та керуючись статтями 2, 40, 46, 83, 98, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд   

Ухвалив:

Звіт арбітражного керуючого Кравченка Р.М. про нарахування та виплату грошової винагороди за період виконання повноважень розпорядника майна та ліквідатора у розмірі – 115.394,40 грн., а також про здійснення і відшкодування витрат в процедурі розпорядження майном та ліквідації боржника - ТОВ «ПРОДНАФТА» у розмірі – 105,40 грн. затвердити. 

Звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та реєстр вимог кредиторів банкрута затвердити.        

Банкрута – Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОДНАФТА», код з ЄДР – 32496513, ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Зобов’язати ліквідатора передати до архіву фінансово-господарську документацію банкрута.   

Копію ухвали надіслати: кредиторам, банкруту, ліквідатору, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Управлінню державної виконавчої служби ГТУЮ у Донецькій області (бульв. Машинобудівників, 32, каб.404, м.Краматорськ, Донецька область, 84313), Головному управлінню статистики у Донецькій області (вул. Захисників України, 7, м.Бахмут, Донецької області, 84506), Головному територіальному управлінню юстиції у Донецькій області (вул.Ярослава Мудрого, 39/3, м.Краматорськ, Донецька область, 84301).

 

     Суддя                                                              В.А. Кричмаржевський