flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя оприлюднила рішення про розгляд питання щодо ліквідації, утворення та реорганізації судів

29 грудня 2017, 12:51

20 грудня 2017 року з Адміністрації Президента України до Вищої ради правосуддя надійшов лист із проханням повідомити позицію Вищої ради правосуддя щодо проекту Указу Президента України «Про ліквідацію господарських судів та утворення окружних господарських судів».

За результатами розгляду вказаного листа, Вищою радою правосуддя 26 грудня 2017 року ухвалені рішення, тексти яких оприлюднено на офіційному веб-сайті ВРП.

Так, відповідно до рішення Вищої ради правосуддя №4276/0/15-17 «Про розгляд питання щодо ліквідації господарських судів та утворення окружних господарських судів», запропоновано ліквідувати господарський суд Запорізької області та утворити Окружний господарський суд Запорізької області.

Рішенням №4277/0/15-17 «Про розгляд питання щодо ліквідації апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах» запропоновано утворити Другий апеляційний господарський суд в апеляційному окрузі, що включає Дніпропетровську та Запорізьку області, з місцезнаходженням у місті Дніпрі.