flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу у справі № 908/1482/17.

12 січня 2018, 14:49

номер провадження справи  24/98/17

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 УХВАЛА

 11.01.2018                                                                            Справа №  908/1482/17

 Господарський суд Запорізької області (вул. Гетьманська,4, м. Запоріжжя, 69001) у складі колегії суддів: головуючий суддя Азізбекян Т.А., судді: Горохов І.С., Корсун В.Л., розглянувши матеріали справи № 908/1482/17

за позовом Публічного акціонерного товариства “Алчевський металургійний комбінат”

до відповідача Приватного акціонерного товариства “Запоріжкокс”

про стягнення суми

 

Без виклику  представників сторін

         ВСТАНОВИВ:

 В провадженні господарського суду Запорізької області знаходиться справа                            № 908/1482/17 за позовом Публічного акціонерного товариства “Алчевський металургійний комбінат” до Приватного акціонерного товариства “Запоріжкокс” 4 631 571, 86 грн. основного боргу, 416 394,22 грн. 3% річних, 4 099 573,52 грн. інфляційних втрат.

   Розгляд справи неодноразово відкладався. Розгляд справи було зупинено та поновлено. Справу призначено до колегіального розгляду.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 05.12.2017 розгляд справи відкладено на 09.01.2018 об 11 год. 00 хв.

У зв’язку із перебуванням суддів-членів колегії у відпустках, протоколом автоматичної зміни складу колегії суддів, справу визначено до розгляду складу колегії суддів: головуючий Азізбекян Т.А., судді: Горохов І.С., Корсун В.Л., яка дійшла висновку про прийняття цієї справи до свого провадження, з урахуванням наступного:

15.12.2017 набрав чинності Закон України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VIII    "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", яким внесено зміни до Господарського процесуального кодексу України (Відомості ВРУ, 1992 р., № 6, ст. 56) та викладено його в новій редакції.

Згідно п. 9 Перехідних Положень Закону, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Колегія суддів дійшла до висновку про призначення для розгляду цієї справи підготовчого провадження за правилами загального позовного провадження відповідно до норм чинного Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ст. 161 чинного Господарського процесуального кодексу України, при розгляді справи судом в порядку позовного провадження  учасники справи викладають свої вимоги, заперечення , аргументи, пояснення та міркування  щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи , визначених цим Кодексом. Заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення ; пояснення третьої особи щодо позову  або відзиву.

Завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмету спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з’ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення  правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Статтею 181 Господарського процесуального кодексу України в новій редакції визначено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній справі, яка  розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час  підготовчого засідання  призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання  має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Суд у складі колегії суддів дійшов висновку про доцільність призначення  підготовчого провадження та підготовчого  засідання на 12.02.2018 р. о 10 год. 00 хв.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 33, 234, Главою 3, п. 9 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України, суд у складі колегії суддів

УХВАЛИВ:

  1. Прийняти справу до свого провадження в рамках загального позовного провадження.
  2. Призначити у справі підготовче провадження.
  3. Підготовче засідання призначити на 12.02.2018 о 10 год. 00 хв. в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус № 2, каб. № 217.
  4. 3. Сторонам до 05.02.2018 р. надати суду:

   Позивачу: остаточно визначитись із предметом спору та характером спірних правовідносин, позовних вимог, способом захисту та складом учасників судового процесу, про що надати суду відповідну заяву по суті спору (із письмовими та електронними доказами) за правилами чинного ГПК України, копії якої до 26.01.2018 надіслати відповідачу.

  Відповідачу: відзив на заяву позивача по суті спору (із письмовими та електронними доказами), за правилами чинного ГПК України, копію якого до 05.02.2018 р. надіслати позивачу.

Явку учасників судового процесу визнати обов’язковою (у разі направлення у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі документи, що підтверджують повноваження представника відповідно до вимог ст. 60 ГПК України).

   У разі неможливості надання будь-яких документів на виконання вимог ухвали суду – надати письмове пояснення про неможливість їх подачі. А також у разі неможливості забезпечити явку уповноваженого представника в судове засідання пропонується надіслати необхідні документи на електронну адресу суду: E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua.

  Відповідно до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України, ухвала набирає законної сили  з моменту її підписання суддями і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

 

 

Головуючий                                                                     Т.А. Азізбекян

 

 

Судді                                                                                 І.С. Горохов

 

                                                                                          В.Л. Корсун

 

Ухвала суду набрала законної сили 11.01.2018