flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу по справі № 908/6345/14, а саме: ТОВ “Люкс Транзит Д-С” та Гірницький ВДВС м. Макіївка ГТУЮ у Донецькій області

29 січня 2018, 14:04

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

23.01.2018                                                                                           Справа № 908/6345/14

 

Суддя Азізбекян Т.А., розглянувши матеріали заяви № 38169 від 29.12.2017р. товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 908/6345/14

за позовом: публічного акціонерного товариства “Кредобанк”

до відповідача: товариства з обмеженою відповідальністю “Люкс Транзит Д-С”

про стягнення 221 173, 54 грн.

 

заінтересована особа: товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія”

орган виконання: Гірницький відділ державної виконавчої служби м. Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області

 

ВСТАНОВИВ:

 

Товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра і Гарантія” звернулось до господарського суду Донецької області з заявою в порядку ст. 334 ГПК України про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 908/6345/14.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 15.01.2018 заяву про заміну сторони виконавчого провадження ТОВ “Фінансова компанія “Довіра і Гарантія” надіслано для розгляду до господарського суду Запорізької області.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.01.2018 справу № 908/6345/14 для розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження передано на розгляд судді Азізбекян Т.А.

Відповідно до положень ст. 334 ГПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження. 

Дослідивши подану ТОВ “Фінансова компанія “Довіра і Гарантія” заяву про заміну сторони виконавчого провадження судом встановлено, що вона відповідає вимогам частин та 2 статті 170 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне заяву товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра і Гарантія” про заміну сторони виконавчого провадження призначити до розгляду в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, заінтересованої особи та Гірницького відділу державної виконавчої служби м. Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області.

Керуючись ст.ст. 120, 170, 234, 235, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

 

  1. Прийняти заву № 38169 від 29.12.2017р. товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра і Гарантія” про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 908/6345/14.
  2. Заяву призначити до розгляду на 08.02.2018 о/об 11 год. 30 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя, вулиця Гетьманська, 4, корпус 2, зал № 217.

Електронна адреса господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua, телефон інформаційного центру суду: (061) 224-08-88.

  1. Запропонувати ТОВ “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” надати письмове нормативне і документальне обґрунтування заяви, оригінали документів, доданих до заяви – суду для огляду, докази перебування виконавчого документу на виконанні; забезпечити явку повноважного представника у судове засідання.
  2. Запропонувати сторонам у справі та органу виконання надати письмове пояснення по суті заяви.
  3. Звернути увагу сторін, заінтересованої особи та органу виконання на обмеженість строку розгляду заяви визначеним ст. 334 ГПК України 10-денним строком та можливість надання пояснень та доказів на електронну адресу суду.
  4. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.
  5. Повідомити учасників справи та Гірницький відділ державної виконавчої служби м. Макіївка Головного територіального управління юстиції у Донецькій області про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5009.

  1. Копію даної ухвали направити сторонам у справі, заінтересованій особі та органу виконання. Відповідача, у зв’язку з неможливістю здійснити повідомлення про час та місце судового розгляду (учасник судового процесу знаходиться на території проведення АТО), інформувати про дату, час та місце судового засідання шляхом розміщення на сторінці суду (у розділі “Новини та події суду”) офіційного веб-порталу “Судова влада в Україні” в мережі Інтернет.
  2. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

 

 

 

Суддя                                                                        Т.А. Азізбекян