flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Запорізької області відбулось навчання співробітників апарату суду

16 лютого 2018, 14:58

16 лютого 2018 року в Господарському суді Запорізької області відбулось навчання для працівників апарату суду з питань порядку перевірки зарахування до Державного бюджету України судового збору та повернення судового збору у передбачених законом випадках.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про судовий збір» (далі Закон), суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Під час навчання помічники суддів та секретарі судових засідань ознайомились з порядком перевірки зарахування судового збору до Державного бюджету України, здійсненням перевірки повернення грошових коштів особам, на чию користь прийнято рішення або існують визначені Законом обставини для повернення суми судового збору.

Крім того, співробітники апарату суду ознайомились зі змінами та доповненнями в БД «Діловодство спеціалізованого суду», які відбулись у зв’язку зі змінами у процесуальному законодавстві.