flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового розгляду справи № 908/98/18

20 лютого 2018, 14:58

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 УХВАЛА                   

13.02.2018                                                                                 Справа №  908/98/18

м. Запоріжжя

Суддя господарського суду Запорізької області (69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська,4,е-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua) Азізбекян Тетяна Анатоліївна, розглянувши матеріали справи № 908/98/18

за позовом: Корпорація “Співдружність КОМП”

до відповідача 1: товариство з обмеженою відповідальністю “СІНТРЕКС”

до відповідача 2: товариство з обмеженою відповідальністю “ОПУС ПЛЮС”

третя особа 1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: приватне підприємство “Імпульс-В”

третя особа 2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача 2: SHANGHAI GEELY METOP INTERNATIONAL TRADE CO. LTD (ШАНХАЙ ДЖИЛІ МЕТОП ІНТЕРНЕШНЛ ТРЕЙД, КО, ЛТД)

про витребування майна з чужого володіння та визнання недійсним договору купівлі - продажу 

 

при секретарі судового засідання Соловйовій А.С.,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 

та представників сторін:

представник позивача, Авраменко М.В., довіреність № б/н  від 17.01.18, 

представник відповідача-1, не прибув, 

представник відповідача-2, Луценко О.М., довіреність № б/н  від 20.12.17, 

представник третьої особи на стороні позивача, не прибув, 

представник третьої особи на стороні відповідача 2, не прибув

 

     ВСТАНОВИВ:

 

16.01.2018 до господарського суду Запорізької області звернулася Корпорація “Співдружність КОМП” з позовом до відповідача 1 - товариства з обмеженою відповідальністю “СІНТРЕКС” та до відповідача 2 - товариства з обмеженою відповідальністю “ОПУС ПЛЮС” про: визнання недійсним договору купівлі-продажу від 21.03.2009, укладеного між Корпорацією “Співдружність КОМП” та ПП “Імпульс-В”, реєстровий номер 442, посвідчений приватним нотаріусом Харківського районного нотаріального округу Десятниченко О.В.; витребування з чужого володіння товариства з обмеженою відповідальністю “ОПУС ПЛЮС” у власність Корпорації “Співдружність КОМП” нерухоме майно: об’єкт нерухомого майна: адмін. будівля інв. № 81701 літ. А-4, будівля СТО інв. № 80801 літ. Б, гараж інв. № 81901 літ. В, склад інв. № 81901 літ. Е, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна 136113723101, який розташований за адресою: Запорізька область, місто Запоріжжя, вулиця Південне шосе, будинок 8; витребування з чужого володіння товариства з обмеженою відповідальністю “СІНТРЕКС” у власність Корпорації “Співдружність КОМП” нерухоме майно: об’єкт нерухомого майна: склад літ. К, склад літ. Л, гараж літ. И, пункт охорони літ. Н-2, будівля автомийки літ. М, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна 136164823101, який розташований за адресою: Запорізька область, місто Запоріжжя, вулиця Південне шосе, будинок 8.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі, залучення в якості третьої особи 1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - приватне підприємство “Імпульс-В” (62490, Харківська область, Харківський район, село Комунар, вул. Озерна, буд. 5, код ЄДРПОУ 33724985) та третьої особи 2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача 2 - SHANGHAI GEELY METOP INTERNATIONAL TRADE CO. LTD (ШАНХАЙ ДЖИЛІ МЕТОП ІНТЕРНЕШНЛ ТРЕЙД, КО, ЛТД) (Room 420, 60 Mudan Road, the city of Shanghai, the People’s Republic of China (Китайська народна республіка, м. Шанхай, Мудань Роуд, 60, кімн. 420) та розгляду справи у порядку загального позовного провадження, призначивши підготовче засідання на 13.03.2018 на 12 год. 00 хв.

В судовому засіданні 13.02.2018 здійснювалось фіксування судового процесу за допомогою програмно-апаратного комплексу «Оберіг».

13.02.2018 судом відкрито підготовче засідання.

Суд перевірив повноваження присутніх представників сторін, оголосив права та обов’язки сторін відповідно до ст. 42  Господарського процесуального кодексу України. Відводів складу суду не заявлено. Суд з’ясував у сторони наявність заяв та клопотань.

Представник позивача підтримав заяву про зміну предмету позову.

Представник відповідача-1 не з’явився в судове засідання, про причини неявки суд не повідомив.

Представник відповідача 2 підтримав письмово поданий відзив на позов та клопотання.

У клопотанні, відповідач 2 просив суд, на підставі ст.ст. 42, 45, 50 ГПК України, з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи просимо застосувати Конвенцію про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах та надіслати через Міністерство юстиції України перекладений на англійську мову позовну заяву Корпорації «Співдружність КОМП» це клопотання та ухвалу про призначення розгляду справи на визначену судом дату та час на адресу ШАНХАЙ ДЖИЛІ МЕТОП ІНТЕРНЕШНЛ ТРЕЙД, КО, ЛТД (Китайська народна республіка, м. Шанхай, Мудань Роуд, 60, кімн. 420).

Главою 3 Господарського процесуального кодексу України (Підготовче судове засідання) визначено, що  завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмету спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з’ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4 вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення  правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Заслухавши пояснення представників сторін, враховуючи неявку представника відповідача та необхідність витребування від сторін додаткових пояснень та доказів, суд дійшов висновку про відкладення підготовчого судового засідання, згідно ст.ст. 177, п. 1 ч. 2 ст. 183, п.1 ч.2 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України, на 19.03.2018 на 12 год. 00 хв., про що присутні представники сторін були повідомлені в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 80, 81, 177, 181, 182, п. 1 ч. 2 ст. 183, п.1 ч.2 ст. 202 , 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України,  суд

                                                                       УХВАЛИВ:

  1. Відкрити підготовче судове засідання.
  2. Відкласти підготовче засідання на 03.2018 на 12 год. 00 хв. в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус № 2, каб. № 217 (про відповідний зал судового засідання буде повідомлено додатково).
  3. З урахуванням судового засідання від 13.02.2018, пропонується сторонам, до 12.03.2018 надати суду:

       Позивачу -  всі оригінали та належним чином засвідчені копії (у разі відсутності в матеріалах справи) доказів, в підтвердження позовних вимог; відповідь на відзив та клопотання відповідача 2; докази належного, у відповідності до чинного законодавства, направлення на адресу третьої особи -2 позову із додатками та заяви про зміну предмета позову.

 

Відповідачу 1 правовстановлюючі документи, відзив на позовну заяву та заяву про зміну предмету позову; всі оригінали та належним чином засвідчені копії (у разі відсутності в матеріалах справи) доказів в підтвердження відзиву та спірних правовідносин; все листування зі спірних правовідносин.

Копію відзиву із доданими документами (у разі відсутності цих документів у іншої сторони) до 03.03.2018 направити на адресу позивача та відповідача 2, докази направлення – надати суду.

 

Третім особам – правовстановлюючі документи, письмові пояснення із документальним підтвердженням щодо позовних вимог та відзивів та щодо спірних правовідносин.

 

Явку учасників судового процесу визнати обов’язковою (у разі направлення у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі документи, що підтверджують повноваження представника відповідно до вимог ст. 60 ГПК України).

 

У разі неможливості надання будь-яких документів на виконання вимог ухвали суду – надати письмове пояснення про неможливість їх подачі.

 

У разі неможливості забезпечити явку уповноваженого представника в судове засідання пропонується надіслати необхідні документи на електронну адресу суду: E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua. Телефон інформаційного центру суду: (061) 224-08-88.

 

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://zp.arbitr.gov.ua/sud5009/.

 

Звернути увагу учасників судового процесу, що копії документів завіряються відповідно до вимог п. 5.27 Державної Уніфікованої системи документації ДСТУ 4163-2003, згідно з яким відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів: “Згідно з оригіналом”, назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки юридичної особи.

 

Відповідно до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України, ухвала набирає законної сили  негайно після її оголошення і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

 

 

Копії цієї ухвали надіслати сторонам у цій справі для відома та виконання.

 

            Суддя

            господарського суду

            Запорізької області                                                                                    Т.А. Азізбекян

 

Ухвала підписана 19.02.2018